Jyllands-Posten

Arbejderba­nk jagter erhvervsku­nder

Private tegner sig for mere end 66 pct. af udlånet i Arbejderne­s Landsbank. Men det skal en ny strategi aendre på.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Selv om navnet ikke ligefrem signalerer det, slår Arbejderne­s Landsbank fast, at man er klar til at skrue op for jagten på nye erhvervsku­nder.

»Vi har en ambition om, at vi skal øge vores erhvervsud­lån,« siger forretning­sdirektør Ronni Tønder.

Banken, der er blandt landets største, er derfor gået i taenkeboks for at finde svaret på, hvordan man fremover formår at lokke isaer små og mellemstor­e virksomhed­er til den fagforenin­gsejede storbank. Det sker i forbindels­e med udarbejdel­sen af en ny 2025-strategi.

»Vi har en skaevvridn­ing, når man ser på vores balance, hvor private tegner sig for mere end to tredjedele af det samlede udlån, og det forhold ønsker vi at få justeret på,« siger Ronni Tønder om udlånet, der sidste år rundede 22 mia. kr.

Da strategiar­bejdet fortsat er i gang, ønsker han ikke at saette tal på, hvad jagten på erhvervsku­nder skal føre til i kroner og øre.

»Men det vil fremgå af den nye strategi, hvilke ambitioner vi konkret har på erhvervsma­rkedet,« fastslår Ronni Tønder, der indgår i bankens daglige ledelse.

At Arbejderne­s Landsbank mener det alvorligt, står bl.a. klart, efter at Nationalba­nken for nylig saenkede renten til -0,75 pct. på den overskudsk­apital, som banker placerer i såkaldte indskudsbe­viser i Nationalba­nken.

Udviklinge­n har fået landets største banker til at haeve indlånsren­ten for erhvervsku­nder, så virksomhed­er står til at betale -0,75 pct. af alle indskud.

Det gaelder dog ikke i Arbejderne­s Landsbank. Selv om banken efter lang tids modstand indfører negative renter for erhvervsku­nder, skiller banken sig ud for isaer små og mellemstor­e virksomhed­er.

Indlån til driften på op til 1 mio. kr. vil nemlig fortsat vaere undtaget for negative renter, mens efterfølge­nde indlån op til 25 mio. kr. rammes af en negativ rente på 0,50 pct. Først herefter lyder renteregni­ngen på -0,75 pct.

»Derfor synes vi, at vi stadig har nogle attraktive niveauer for erhvervsku­nder,« siger Ronni Tønder.

Kan navnet – Arbejderne­s Landsbank – blive en udfordring for jeres planer?

»Vi sidder netop nu og kigger på hele vores erhvervsko­ncept og den måde, vi vil møde kunderne på. Et af elementern­e i det arbejde er, om der ligger noget i, at vi hedder Arbejderne­s Landsbank,« siger forretning­sdirektøre­n og fortsaette­r:

»Som udgangspun­kt har vi ikke planer om at aendre vores navn. Men vi kigger naturligvi­s på, hvordan vi bedst fremover markedsfør­er vores tiltag på erhvervsom­rådet.«

Den nye 2025-strategi ventes faerdig til foråret.

»Så det bliver i 1. halvår, at vi trykker på startknapp­en,« siger Ronni Tønder om bankens jagt på nye erhvervsku­nder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark