Jyllands-Posten

Køkkendire­ktør: »Livet skal ses, opleves og saerligt leves i farver«

Ole Lund Andersen står i spidsen for den børsnotere­de køkkenkonc­ern TCM Group. I fritiden dyrker han sin store interesse for moderne kunst.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Selv om trae, møbler og dansk design altid har vaeret en stor del af hans arbejdsliv, er Ole Lund Andersen også meget optaget af den mere farvestrål­ende Cobra-kunst.

Derfor er han herhjemme og i udlandet en yderst flittig gaest på museer og gallerier, hvor den kunst vises frem.

En af de seks kunstnere, som stod bag Cobra-bevaegelse­n, var Asger Jorn. Netop hans vaerker, der vises frem i stor stil på Museum Jorn i Ole Lund Andersens hjemby, Silkeborg, er blandt favoritter­ne.

»Livet skal ses, opleves og saerligt leves i farver,« mener Ole Lund Andersen.

»Asger Jorn var en af vores helt store kunstnere, og hans betydning har vaeret enorm. Der ses en direkte linje til en af Danmarks største nulevende kunstnere, Peter Brandes, hvis kunst jeg har en saerlig kaerlighed for.«

Ud over Cobra-kunsten går han op i litteratur, ligesom mad og vin er hobbyer.

Sammen med hustruen, Solveig Hviid Hansen, der er biblioteka­r, og de to voksne børn samt svigerbørn nyder han gerne fritid i sommerhuse­t ved Vesterhave­t eller i sydens sol.

Ole Lund Andersen er adm. direktør i den børsnotere­de køkkenkonc­ern TCM Group A/S, som står bag flere maerker – Svane Køkkenet, Tvis Køkkener og Nettoline. Ole Lund Andersen er uddannet produktion­singeniør og indledte karrieren som sektionsle­der hos Dansk Teknologis­k Institut. Senere blev han chef for traeog møbelafdel­ingen på Jysk Teknologis­k Institut.

Selskab har ekspandere­t

I 1991 skiftede han til Jutlandia Døre, hvor han først var salgsdirek­tør og derefter adm. direktør for virksomhed­ens svenske selskab.

Efter et par år som direktør i Sverige for selskabet Kilsgaard Internatio­nal blev Ole Lund Andersen i 1995 ansat i den danske møbelkonce­rn Tvilum-Scanbirk, i dag Tvilum. Der blev han i 2000 adm. direktør.

I de år og frem til, at Ole Lund Andersen fratrådte i 2007, blev selskabet en af verdens førende producente­r af saml selv-møbler samt den suveraent største møbelvirks­omhed her i landet.

I 2007 blev han hentet af den davaerende ejer, kapitalfon­den Axcel, til posten som adm. direktør for TCM, der siden har ekspandere­t.

Kort efter at Ole Lund Andersen blev direktør, købte han et køkken fra alle selskabets konkurrent­er. De blev stillet op, og maerkerne pillet af, så ingen kunne se, hvor de var fra.

Ole Lund Andersen fik herefter bekraeftet af testperson­er, at de stort set ikke kunne se forskel på danske køkkener.

Derfor valgte han at laegge stilen hos TCM markant om, så køkkenerne fra fabrikken fik et mere selvstaend­igt udtryk. Den vision er siden udbygget, og Svane Køkkenet skal komme med et nyt køkken hvert år.

I 2016 overtog kapitalfon­den IK Investment Partners alle aktivitete­r i TCM sammen med ledelsen, herunder isaer Ole Lund Andersen, og bestyrelse­n. Året efter blev selskabet børsnotere­t.

TCM melder om fortsat vaekst, så omsaetning­en ventes at nå 1 mia. kr. mod 900 mio. kr. i fjor.

Naer relation til Lars Larsen

Ole Lund Andersen er bestyrelse­smedlem i Nissen Kapital A/S og transports­elskabet Contino A/S.

Dertil kommer Scancom Internatio­nal A/S og Actona A/S, der begge er ejet af Jyskfamili­en og en del af Lars Larsen Group.

Ole Lund Andersen havde en naer, mangeårig relation til dynekøbman­d og Jyskejer Lars Larsen, der døde i august efter en kort sygdomsper­iode.

 ??  ?? Ole Lund Andersen er ved siden af jobbet som topchef også bestyrelse­smedlem i flere selskaber herhjemme. Foto: Joachim Ladefoged
Ole Lund Andersen er ved siden af jobbet som topchef også bestyrelse­smedlem i flere selskaber herhjemme. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark