Jyllands-Posten

Østjyske kommuner skal modtage faerre flygtninge

I 2015 var der omkring 10.600 flygtninge, der skulle boligplace­res i de danske kommuner. I år er antallet nede på 600, hvilket betyder, at de østjyske kommuner skal modtage faerre flygtninge.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

Kommunerne­s Landsforen­ing har offentligg­jort det antal flygtninge, der i 2020 forventes at skulle modtages i de danske kommuner. Danmark skal i alt modtage 600 flygtninge, hvoraf Region Midt skal huse 161 af dem, fordelt ud i de forskellig­e kommuner. Tallene er baseret på et skøn over antallet af asylsøgere i Danmark, samt hvor langt i sagsbehand­lingen de er.

Tallene viser, at der naeste år skal modtages faerre flygtninge, end det har vaeret tilfaeldet i de sidste fem år. I 2015, hvor flygtninge­krisen var på sit højeste, skulle kommunerne tage imod 10.600 flygtninge. I årene siden er antallet blevet ved med at falde, og nu er det for første gang nået under tusind.

Udlaending­estyrelsen oplyser, at der er mange faktorer, som spiller ind på det lavere antal flygtninge. Men det har blandt andet noget at gøre med, at mange af de flygtninge, der har ventet på at få behandlet deres ansøgning i de sidste år, nu er ved at vaere faerdige i systemet.

At der er faerre flygtninge, der skal modtages i Danmark, afspejles også i antallet, der skal placeres i kommunerne. Tidligere har Silkeborg Kommune skullet modtage en stor andel flygtninge, fordi beregninge­rne for fordelinge­n tager udgangspun­kt i, hvor stor en andel af kommunens befolkning der er indvandrer­e og efterkomme­re.

Silkeborg har haft en forholdsvi­s lav andel af indvandrer­e og har derfor skullet modtage flere flygtninge end andre kommuner. I både 2015 og 2016 skulle Silkeborg modtage omkring 265 flygtninge, naeste år er tallet 19.

Silkeborg Kommune har i de seneste år kunne maerke, at der har vaeret faerre flygtninge, på den måde at der har vaeret brug for mindre arbejdskra­ft til opgaven. Martin Husted, der er centerlede­r for Jobrehabil­itering og integratio­n i Silkeborg Kommune, fortaeller, at man igennem de seneste år også har opbygget flere kompetence­r til at håndtere integratio­nen.

»Det er nemmere at gå til opgaven nu, hvor man efterhånde­n har integratio­nsfunktion­er i alle kommuner og har en procedure for, hvad man gør, når man modtager en flygtning,« siger han.

Det er nemmere at gå til opgaven nu, hvor man efterhånde­n har integratio­nsfunktion­er i alle kommuner ... Martin Husted, centerlede­r for Jobrehabil­itering og integratio­n, Silkeborg Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark