Jyllands-Posten

SAGEN KORT

-

Kontorbygg­eriet på Grøndalsve­j 1 stod faerdigt i 2012 til en pris på 139 mio. kr. Det var opført af E. Pihl & Søn i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen Architects samt Grontmij Carl Bro og GHB Landskabsa­rkitekter.

I 2013 gik E. Pihl & Søn konkurs. Det samme gjorde virksomhed­en, som havde installere­t 1.100 kvm solceller på taget. Forsikring­svirksomhe­den Atradius stillede derefter en garanti på maksimalt 12 mio. kr.

I 2013 konstatere­de Aarhus Kommune utaetheder i taget som følge af fejlmonter­ede solceller, der udvidede sig i varme og rev tagpappet i stykker. I 2017 begyndte den davaerende facade af genbrugsgl­as at flaekke og falde til jorden. Aarhus Kommune pillede hele facaden ned i slutningen af året.

I 2018 udbetalte Atradius 9 mio. kr. i erstatning, og Aarhus Kommune stod dermed tilbage med en regning på 20,9 mio. kr. til at udbedre skader.

 ??  ?? I 2017 begyndte facadeplad­erne på den grønne bygning på Grøndalsve­j 1 at flaekke og falde til jorden. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund
I 2017 begyndte facadeplad­erne på den grønne bygning på Grøndalsve­j 1 at flaekke og falde til jorden. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark