Jyllands-Posten

Aarhus United-profil skulle ikke forvente spilletid på klubplan, men endte på landsholde­t

Helena Elver fra Aarhus United har tre gange vaeret udtaget til det danske kvindeland­shold i håndbold. Nu drømmer hun om VM i Japan senere på året.

- KRISTIAN KOROTAYEV kristian.korotayev@jp.dk

»Da jeg ankom til Aarhus i april 2018, fik jeg at vide, at jeg ikke skulle regne med noget spilletid overhovede­t. Egentlig skulle jeg bare vaere traeningss­piller det første år. Heine Eriksens (Aarhus United-cheftraene­r red.) klare holdning var, at der ikke var plads til mig på holdet, men hvis jeg gjorde det godt, så var døren ikke lukket for spilletid. Der var jeg jo så heldig,« siger den 21-årige Helena Elver.

Den lukkede dør blev i den grad sparket ind i sidste saeson, hvor playmakere­n, der også gør sig gaeldende som venstrebac­k for Aarhus United, fik sit helt store gennembrud i den bedste håndboldra­ekke med 88 mål og 63 assister i 32 kampe. Det resultered­e i en landsholds­udtagelse tidligere på året. Landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen ringede hende personligt op og overbragte den glaedelige nyhed.

»Jeg var virkelig, virkelig i chok og overrasket. Jeg havde bestemt ikke regnet med det og troede slet ikke, at jeg var så langt i den proces,« siger hun.

I maj satte landstraen­eren navn på 20 spillere, der skulle repraesent­ere det danske kvindeland­shold i håndbold i to afgørende VM-kvalifikat­ionskampe mod Schweiz. Blandt dem var Helena Elver for første gang sammen med klubkammer­at Celine Lundbye, der tidligere har vaeret inde omkring landsholde­t.

Gav blod på tanden

Som bekendt kvalificer­ede håndboldkv­inderne sig til VM i Japan i juni med en samlet sejr over Schweiz på 61-36. Og selv om det ikke blev til spilletid i rødt og hvidt for Helena Elver i denne omgang, gav det blod på tanden for mere.

»Jeg har en ambition om, at jeg gerne vil vaere etableret på landsholde­t på et eller andet tidspunkt. Om det er om fire år, ved jeg ikke, da jeg lidt er typen, der tager tingene dag for dag. Hvis min udvikling fortsat går godt, så ved jeg, at jeg får chancen. Jeg stoler på, at vi har nogle landstraen­ere, som er fair, og som kan se, hvem der skal med og ikke skal,« siger hun.

I rødt og hvidt

Ved naeste landsholds­udtagelse blev hun igen udtaget, og denne gang blev det til minutter på banen i en uofficiel landskamp mod Norge i juli. Et opgør som danskerne vandt 28-24.

I forrige uge var Helena Elver så for tredje gang til landsholds­samling, og med VM i Japan lige rundt om hjørnet er spaendinge­n så småt begyndt at melde sig.

»Selvfølgel­ig fornemmer jeg, at jeg er blevet en større del af landsholde­t, eftersom jeg er blevet udtaget tre gange nu. Samtidig har jeg det også sådan, at jeg ikke tror, jeg er en fast del af landsholde­t endnu. Hvis der er andre, der kommer og gør det bedre end mig, så kommer de helt sikkert med. Så jeg føler slet ikke, at jeg er selvskreve­t. Jeg føler dog, at jeg har fået vist, at jeg faktisk gerne vil og kan vaere med på det niveau,« siger hun.

Skal have mere fysik

Landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen og assistent Lars Jørgensen har da også givet hende klar besked om, hvor hun skal forbedre sig.

»Der er blevet lagt rigtig meget vaegt på, at jeg skal have mere fysik på kroppen. Jeg er jo ikke den største spiller, og de vil gerne have, at jeg får lidt flere kilo på kroppen og noget mere robusthed. Derudover skal mit skud udefra kontinuerl­igt blive mere iøjnefalde­nde,« siger hun og drømmer stort:

»Selvfølgel­ig sigter jeg efter VM i Japan. Når man er inde omkring landsholde­t, så gør man selvfølgel­ig det. Dog vil jeg ikke sige, at jeg bliver skuffet, hvis jeg ikke kommer med. Jeg føler ikke, at jeg er det sted endnu, hvor jeg kan tillade mig at saette sådanne forventnin­ger. Jeg er ung og føler, at jeg har masser af år og tid endnu, så jeg suger bare til mig, når jeg er af sted med landsholde­t. VM i Japan vil vaere kaempestor­t og en fantastisk oplevelse, men det er jo op til Klavs og Lars,« slutter Helena Elver.

Selvfølgel­ig sigter jeg efter VM i Japan. Når man er inde omkring landsholde­t, så gør man selvfølgel­ig det. Helena Elver, Aarhus Unitedog landsholds­spiller

 ??  ?? Aarhus Uniteds Helena Elver i midten af billedet i hård kamp mod to spillere fra Skanderbor­g Håndbold.
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Aarhus Uniteds Helena Elver i midten af billedet i hård kamp mod to spillere fra Skanderbor­g Håndbold. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark