Jyllands-Posten

Gang i de gamle – flere over 60 år skifter til et nyt job

- HANNE FALL NIELSEN hanne.fall.nielsen@jp.dk

Fyret, men ikke faerdig.

Traet af det gamle job, men nysgerrig på noget nyt.

Flere og flere lønmodtage­re over 60 år kører ikke deres arbejdsliv i garagen, men skifter arbejdspla­ds. I første halvår i år fandt 19.980 personer et nyt job efter 60-års fødselsdag­en, og det er en stigning på 40 pct. i løbet af fem år, viser en analyse fra Lederne.

»En meget glaedelig udvikling i kulturen på det danske arbejdsmar­ked, hvor seniorerne bliver en mere og mere skattet arbejdskra­ft. Flere bliver laengere på arbejdsmar­kedet end tidligere, og de bliver ikke bare i deres hidtidige job. De søger også nye udfordring­er,« siger Ledernes direktør, Henrik Bach Mortensen, og peger på, at de nye tal udfordrer myten om, at arbejdsgiv­erne foretraekk­er yngre modeller.

»Det kan jeg ikke udelukke, at nogle gør, men tallene viser, at rigtig mange ledere gerne ansaetter nye folk over 60 år,« siger han og minder om, at det samlede antal af jobskift ifølge tallene fra jobindsats.dk kun er steget med 11 pct.

I øjeblikket arbejder Seniortaen­ketanken, som blev nedsat for godt et år siden af den davaerende regering og Dansk Folkeparti, på forslag til at gøre arbejdsmar­kedet endnu mere attraktivt for aeldre årgange og dermed fastholde arbejdskra­ften i de kommende år, hvor efterspørg­sel på haender og hoveder vil stige yderligere. Taenketank­en ventes at komme med sine anbefaling­er i løbet af et par måneder.

Af Ledernes analyse fremgår det, at også aeldre over 70 år – selv om det ikke er så mange i antal – søger nye udfordring­er. I første halvår 2019 steg antallet af jobskift for denne gruppe med 62 pct. sammenlign­et med samme periode for fem år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark