Jyllands-Posten

Aalborg har udsat løsning af spildevand­sproblem

- HENRIK PHILIP HARE henrik.p.hare@jp.dk

Et flertal af Aalborg Kommunes kolonihave­huse lukker deres spildevand direkte ned i jorden. Dermed løber der hvert år saebereste­r, afføring, medicinres­ter og andet direkte ud i naturen, og sådan har det laenge vaeret.

Kommunen ved det godt, for den står selv bag en rapport, som har klarlagt problemets omfang. Rapporten har undersøgt to tredjedele af de 2.300 kolonihave­r, hvor kommunen ejer grunden, og konkludere­t, at i 99 pct. af dem siver spildevand­et direkte ned i jorden.

Kommunens politikere er i udstrakt grad enige om, at der skal gøres noget.

Det bliver bare ikke lige nu. Ifølge TV 2 Nord er kloakering af byens kolonihave­foreninger taget ud af budgetplan­erne for det kommende år, og altså derfor ikke vil blive påbegyndt i 2020.

Kommunens rådmand for by- og landskabsf­orvaltning, Hans Henrik Henriksen (S), henviser til, at budgettet er presset på anlaegsomr­ådet, og der har vaeret mere »presserend­e anlaegspro­jekter« at tage fat på.

Han lover dog, at problemet vil blive løst senere.

»Vi kan ikke blive ved med at vente på det. Derfor har vi i forligskre­dsen givet hinanden den gentlemane­d, at når dette bliver presserend­e, hvilket det egentlig allerede er, er vi nødt til at løfte denne budgetpost,« siger Hans Henrik Henriksen til TV 2 Nord.

Formand for kolonihave­foreningen Voerbjergl­und, Holger Riis, er ked af situatione­n.

»Kommunen laver en hel masse planer, og ingen af dem bliver ført ud i virkelighe­den. De mennesker, der flytter herud fra en lejlighed, vil gerne have et hus med kloak. De er meget miljøbevid­ste, om de forurener eller ikke forurener,« siger Holger Riis til TV 2 Nord.

 ??  ?? Der findes i alt 26 kolonihave­foreninger i Aalborg med Aalborg Kommune som grundejer. Langt størstedel­en behandler ikke spildevand. Arkivfoto: Ernst Van Norde
Der findes i alt 26 kolonihave­foreninger i Aalborg med Aalborg Kommune som grundejer. Langt størstedel­en behandler ikke spildevand. Arkivfoto: Ernst Van Norde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark