Jyllands-Posten

Radio4 overtager programmet ”Nattevagte­n” fra Radio24syv

-

Lukning: Efter otte år lukker taleradioe­n Radio24syv ved månedens udgang.

Dermed bliver det i udgangspun­ktet også et farvel til kanalens programmer, men der kommer til at vaere mindst én undtagelse, for Radio4 oplyser, at man 1:1 overtager Radio24syv­s program ”Nattevagte­n”.

”Nattevagte­n” har sendetid fra kl. 24 til kl. 3 hver nat på Radio24syv, og det bliver også tilfaeldet på Radio4, der er den direkte afløser for Radio24syv på FM-båndet.

Den nye radiokanal­s programche­f, Rikke Hedman, oplyser, at det var hendes modstykker på Radio24syv, Mads Brügger og Mikael Bertelsen, der kom på idéen om at føre programmet videre.

»”Nattevagte­n” er god gedigen public service, som bor lige godt her som der. Det rummer det naervaer og den nysgerrigh­ed, som bliver definerend­e for den nye radio, og derfor vil vi meget gerne føre programmet videre. Så tak for det, Mikael og Mads – vi skal nok passe godt på ”Nattevagte­n”,« lyder det fra Rikke Hedman.

Radio24syv­s måske mest eksponered­e program, satireprog­rammet ”Den Korte Radioavis”, bliver ikke videreført. Det var planen at fortsaette, hvis Radio24syv havde opnået sendetilla­delse på den nyoprettet dab-kanal, der i stedet gik til Radio Loud.

»Det var planen. Vi er ret sikre på, at det er det eneste sted, ”Den Korte Radioavis ” kan laves. Med de mennesker og de kraefter, der er om bord, Mikael Bertelsen isaer, er dét det eneste sted, vi kan se en fremtid,« siger en af hovedmaend­ene bag, Rasmus Bruun, til fagbladet Journalist­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark