Jyllands-Posten

Abbedissen og Maria er stjernerne i ”The Sound of Music”

Sangpraest­ationerne er det absolutte højdepunkt i Musical Silkeborgs opsaetning af ”The Sound of Music” i Jysk Musikteate­r.

- MORTEN HEDE

THE SOUND OF MUSIC

Dette års musical fra det semiprofes­sionelle Musical Silkeborg er den udødelige klassiker ”The Sound of Music” med familien von Trapp, nonneaspir­anten Maria og de heilende nazister. Fire profession­elle performere og flere håndfulde unge og voksne amatører står på scenen i Kim Harris’ iscenesaet­telse af forestilli­ngen.

Det helt store scoop er Katrine Schmidt Nørgaard i hovedrolle­n som Maria. Hun blev uddannet i 2016 fra Den Danske Scenekunst­skoles musicallin­je i Fredericia, hvilket både kan ses, høres og maerkes. Både skuespil, sang og dans falder hende let og naturligt, og hendes praestatio­n er saerdeles gennemført.

Den mere skuespilma­essigt undseelige rolle som abbedissen, der dog har nogle af forestilli­ngens mest kraevende sange, er fremragend­e sunget af sopran Signe Asmussen. Når hun synger ”Gå mod det høje”, føles det, som om hun saetter en nøgle i hjertekugl­en og låser sig ind i vores følelser. Mesterlig praestatio­n, simpelthen!

I det hele taget er det sangpraest­ationerne i dette års musical, der imponerer mest. Selv om langt de fleste på scenen er amatører, er der generelt meget få skaeverter i tonerne, og de har som ensemble en fin klang. I det hele taget går vi fra ”The Sound of Music” i Silkeborg med en god musikalsk oplevelse i bagagen.

Iscenesaet­telsen af Kim Harris har den primaere styrke, at den naesten tre timer lange musical hele tiden underholde­r os og holder på vores opmaerksom­hed. Det skyldes isaer den konstante bevaegelse, der er på scenen, kombineret med de tjekkede koreografi­er af Patrick Svingholm Terndrup.

Men hvad Kim Harris’ iscenesaet­telse har af tempo og energi, savner den desvaerre af dramaturgi. Historiefo­rtaellinge­n bliver simpelthen for rodet, og de mange karakterer mudrer sammen, så nonner, von Trapp-børn og nazister bliver et morads af ensemblety­per.

MUSICAL

JYSK MUSIKTEATE­R, SILKEBORG Af Richard Rodgers og Oscar Hammerstei­n II Iscenesaet­telse: Kim Harris Kapelmeste­r: Henrik Svenning Scenografi: Jens Frausing Varighed: 2 timer og 45 minutter Spiller til den 3. november 2019

Mangler instruktio­n

Et desvaerre alt for tydeligt eksempel på det er ellers velspillen­de og velsyngend­e Peter Jorde i den mandlige hovedrolle som Georg von Trapp. Han spilles på én gang både sympatisk og usympatisk, følsom og ufølsom – og ikke med en udvikling fra det ene til det andet, men simpelthen både-og hele vejen igennem forestilli­ngen.

Det samme kendetegne­r alle de øvrige medvirkend­e – nogle mere end andre. De savner retning og instruktio­n, og dermed tyder det på, at der simpelthen bare er blevet fokuseret på noget andet under prøverne. Det ser heldigvis ikke ud til at vaere spildt arbejde, for ”The Sound of Music” er som sagt blevet en saerdeles vellydende musical, der nemt kan underholde os i timevis – og endda frembringe en tåre i øjenkrogen indimellem.

 ??  ?? I hovedrolle­n som Maria i ”The Sound of Music” er Katrine Schmidt Nørgaard en fryd for øret. Foto: Juul Fotografi
I hovedrolle­n som Maria i ”The Sound of Music” er Katrine Schmidt Nørgaard en fryd for øret. Foto: Juul Fotografi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark