Jyllands-Posten

Verden kraever handling og mere handel

-

Danmarks velstand og vaekst afhaenger i høj grad af vores evne til at handle med udlandet. I takt med at flere lande arbejder for at indfri FN’s 17 verdensmål, vokser efterspørg­slen efter baeredygti­ge løsninger, der kan nedbringe CO2udledni­ngen, forbedre menneskers sundhed og sikre mere miljøvenli­g brug af Jordens ressourcer. Danske virksomhed­er er verdensmes­tre i at levere disse løsninger.

Skal vi sikre grøn vaekst, kraever det investerin­ger i dansk eksport. Vi mener, at det vil gøre en stor forskel for Danmark og danske virksomhed­er, hvis grundbevil­lingen til erhvervsfr­emstød haeves fra ca. 34 mio. kr. årligt til 50 mio. kr. årligt, og at der afsaettes 15 mio. kr. til verdensmål­sfremstød. Regeringen­s støtte til grønne erhvervsfr­emstød med 7,5 mio. kr. om året er et vigtigt skridt på vejen.

De ekstra midler muliggør blandt andet bedre markedsfør­ing af danske løsninger på globale udfordring­er i udlandet. DI og Danish Export Associatio­n er Danmarks to største arrangører af erhvervsfr­emstød. Vi har mange års erfaring og et taet partnerska­b med Udenrigsmi­nisteriet, og vi ved, at det er en effektiv måde at udbrede kendskabet til baeredygti­ge danske løsninger.

For nylig var vi i Paris med verdensfør­ende danske virksomhed­er inden for vedvarende energi og life science. Beregninge­r fra DI viser, at Frankrig er det marked, hvor danske virksomhed­er går glip af mest med et uforløst eksportpot­entiale på ca. 13 mia. kr. Den udvikling skal vi have vendt, og det starter med et erhvervsfr­emstød.

I erhvervsli­vet deler vi regeringen­s ambition om at reducere CO2-udledninge­n med 70 pct. i 2030. Vi har anvist en kurs med 150 forslag, som er finansiere­t krone for krone. Ovenståend­e anbefaling er ét af forslagene. Der er tale om en investerin­g, der kan traekke verden i en grønnere retning og samtidig skabe vaekst og beskaeftig­else i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark