Jyllands-Posten

NEKROLOGER

-

Ole Henrik Laub, forfatter og dramatiker, 81 år, Assens ved Mariager. Ole Henrik Laubs forfatters­kab var rigt og fabulerend­e – og ikke mindst omfattende med knap 80 bogudgivel­ser, 30 radiospil, ligeså mange tv-spil, samt bidrag til antologier og talrige artikler siden debuten i 1967. Ole Henrik Laub arbejdede derudover som tegner og maler under navnet pseudonyme­t ”Henry Barrach” og har bl.a. lavet omslag til mange af sine bøger. I 2006 flyttede Ole Henrik Laub, der oprindelig var fra Aarhus, sammen med hustruen Gudrun

Laub til Assens ved Mariager. Her havde han en uhyre produktiv periode, idet han skrev det store epos i seks bind ”En saga fra Danmark på Svend Estridsøns tid” og ikke faerre end otte novellesam­linger. Ole Henrik Laub efterlader sig hustruen Gudrun, børnene Simon og Camilla samt tre børnebørn.

Helmuth Schlederma­nn, historiker, 81 år. Helmuth Schlederma­nn var uddannet i historie fra Aarhus Universite­t, og allerede i studietide­n forestod han udgravning­er af Dannevirke ved Bustrup i 1962-63. Det var dog på et andet felt, at han fandt sin livsgernin­g, nemlig retshistor­ien og samfundsvi­denskab for jurister, og Helmuth Schlederma­nn var ansat på Juridisk Institut på Aarhus Universite­t 19702006, hvor han underviste og bl.a. forskede i retshistor­ie og -økonomi i faget Ret og Samfund. I 2007 udgav han bogen ”Gensidig tålsomhed. Islam og vesten: juridisk/politisk problemfel­t”, hvor hans historiske viden om retsopfatt­elser og -principper og de omhandlede kulturelle og religiøse sfaerer kom til udtryk. Med bogen søgte han at løse problemern­e i de vestlige samfund, få mennesker til at tale rationelt sammen. Som ung kørte Helmuth Schlederma­nn på scooter og gik med Borsalinoh­at, men hatten blev senere erstattet af murerkaske­tten. Ikke blot som akademisk provokatio­n, for hans slaegt havde bl.a. vaeret med til at bygge Roskilde Domkirke. Scooteren blev også opgivet, men det sidste par år med dårlige knae, fik han sig i stedet en el-scooter. Helmuth Schlederma­nn sov stille ind på Hospice Djursland efter kort tids sygdom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark