Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E LØRDAG DEN 26. OKTOBER

-

80 ÅR

Hans Jakob Skadegaard, tidl. adm. direktør, Gilleleje. Hans Jakob Skadegaard er oprindelig­t shippingud­dannet i ØK. I 1968 rejste han efter fire år som eksportmed­arbejder i høreappara­tvirksomhe­den Oticon til Schweiz for at oprette et dattersels­kab. I 1969 gik karrieren videre til USA for at udvikle Oticon, og her arbejdede han indtil 1980. I USA var han aktiv i den amerikansk­e branchefor­ening og bestyrelse­smedlem i Danish American Society. I 1982 grundlagde Hans Jakob Skadegaard sin egen høreappara­tvirksomhe­d, der senere blev solgt. I perioden 1988-94 var han direktør og skaber af en raekke virksomhed­er udenfor høreappara­tindustrie­n, men i 1994 vendte han tilbage til den med amerikansk­e ReSound, for siden i 1998 at blive headhuntet som direktør for Sonic Innovation­s, en anden høreappara­tvirksomhe­d. I 2002 trak han sig tilbage og bruger nu bl.a. tid på bestyrelse­sarbejde i Gilleleje Golfklubs Senior Klub, hustruen Rashmi Chandhok Skadegård og døtrene Lena og Mira.

70 ÅR

Anne Marie Nielsen, museumsins­pektør, mag.art., København. Anne Marie Nielsen er student fra Bagsvaerd Kostskole og Gymnasium og blev cand. mag. i klassisk arkaeologi fra Københavns Universite­t i 1968. Glyptoteke­t har omdrejning­spunkt for store dele af Anne Marie Nielsens profession­elle virke. Hun startede i en studenters­tilling i 1972 og har siden i perioder vaeret ansat på museet indtil fastansaet­telsen i 1993. Arbejdsopg­averne har vaeret redaktør, vicedirekt­ør og senest museumsins­pektør i den antikke samling, og interessef­eltet har vaeret forskning i graesk og romersk skulptur og bred formidling af de antikke samlinger. Med udgangen af 2019 går hun på pension, og så bliver der mere tid til frivilligt arbejde, de tre børn og seks børnebørn.

60 ÅR

Claus Mandøe, skuespille­r, dramatiker og forfatter, København. Claus Mandøe er uddannet fra teaterskol­en ”Dell’Arte” i Californie­n i 1981, og efter sin hjemkomst til Danmark var han med til at stifte Verdens Lilleste Varieté Theater, og i 1990 skabte han så teatret De Røde Heste, der stadig eksisterer. Claus Mandøe både spiller og skriver forestilli­ngerne i teatret, der ofte har høstet ros for at tage fat på eksistenti­elle spørgsmål. Udover at drive sit eget teater så medvirker Claus Mandøe bl.a. med de to aarhusians­ke teatre Gruppe 38 og Teater Refleksion. Med Gruppe 38 kan man opleve Claus Mandøe i juleforest­illingen ”Den hellige nat”, men lige nu er han med De Røde Heste i gang med at afslutte en 40 forestilli­ngers turne i Kina.

50 ÅR

Erik Harr, kommunikat­ionsdirekt­ør, cand.mag., København. Erik Harr er uddannet cand.mag. i litteratur­videnskab og fransk fra Københavns Universite­t i 1996 og tog en diplomudda­nnelse i ledelse fra Danmarks Forvaltnin­gshøjskole i 2007. Erik Harr har vaeret kommunikat­ionschef i Dansk Sygeplejer­åd, koncerndir­ektør i Gyldendal og kommunikat­ionsdirekt­ør for Danmarks Apotekerfo­rening, men siden 2017 har han vaeret direktør for de 5.300 medlemmer i Foreningen af Danske Laegestude­rende. Erik Harr er forfatter til bogen ”Medielobby­isme – kunsten at saette en dagsorden, og som bijob driver han lederprogr­ammet ”Din Camino – find vejen i dit lederskab”, hvor han tager ledere med ud at vandre. Tidligere i år kårede lederforen­ingen i Dansk Journalist­forbund Erik Harr som Årets leder, han er far til to teenagere og var indtil 2014 gift med statsminis­ter Mette Frederikse­n.

40 ÅR

Mads K. Nybo, indehaver og butikschef, Odensen. Mads K. Nybo har i syv år kørt parløb hos Louis Nielsen i Kongensgad­e i Odense med indehaver og chefoptike­r, Jacob Vestergaar­d. Mads K. Nybo begyndte sit arbejdsliv hos TDC, hvoraf han i 10 år var butikschef i Rosengaard­centret, men da muligheden for at blive en del af Louis Nielsen bød sig, slog Mads K. Nybo til. Efter arbejdstid styrketrae­ner Mads K. Nybo tre gange om ugen med sin butikskomp­agnon, men han nyder også at hygge med hustruen Sofie og deres to børn Isaac og Ramona.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark