Jyllands-Posten

Hvilket billede synes du er det bedste blandt årets indsendte?

-

Jyllands-Postens store fotokonkur­rence er slut, og i dag nominerer vi de tre sidste billeder. Samtidig opfordrer vi alle laesere til at stemme på deres favorit blandt de 24 nominerede.

Juryen – der består af Jyllands-Postens fotochef, Brian Karmark, freelancef­otograf Mathilde Bech og journalist Uffe Christense­n – har i otte uger nomineret i alt 24 fotos.

De tre vindere afsløres lørdag den 9. november. Det samme gør billedet, som laeserne kårer som deres favorit.

Efter i otte uger at have deltaget i nominering­en af billeder til konkurrenc­en siger jurymedlem Mathilde Bech:

»Det er altid svaert at vaelge billeder ud i konkurrenc­er som denne. Der er så utroligt mange billeder, der skal ses igennem, og som man skal forholde sig til. Men ligesom sidste år var min tilgang til opgaven meget enkel: Når jeg blev nysgerrig og stoppede op ved et billede, som jeg lige måtte kigge naermere på, var det, fordi det kunne noget. Dernaest er det også vigtig for mig, at det er godt komponeret. At man kan gå på opdagelse i det uden at blive vaek.«

Hun erkender, at det at udvaelge det helt rigtige billede ikke altid er lige let:

»Nogle gange må vi sortere billeder fra, som har sjove, gode eller spaendende historier, fordi billedet simpelthen er for rodet, har et dårligt lys eller er dårligt komponeret. Men når det hele så går op, gør gode billeder os nysgerrige, fascinerer, stiller spørgsmål eller saetter tanker eller følelser i gang. Det behøver ikke altid vaere store og dybe følelser, det kan også bare vaere et smil og et grin.«

De tre hovedpraem­ier er sponseret af Nikon.

Til vinderen af ”Vores liv – i billeder” 2019 er der et Nikon Z6-kit. Nummer to sikrer sig et Nikon D3500, og til nummer tre er der et vandtaet Nikon W300.

Vinderen af laesernes favorit får fremkaldt digitale fotos til print til en samlet vaerdi af 1.000 kr. Praemien er sponseret af Fotomatic i Viby Centret i Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark