Jyllands-Posten

TDC-topchef skifter til Telia

Savnet til Sverige, hvor Allison Kirkby har boet i mange år, er en af grundene til, at hun har valgt at skifte fra TDC til Telia.

- ANDERS LEONHARD anders.leonhard@finans.dk

Det er ofte mere end blot lønchecken og de faglige udfordring­er, som traekker i erhvervsli­vets topfolk, når de skifter job.

Noget helt lavpraktis­k som tilhørsfor­hold og familie kan i sidste ende vaegte tungt. Det gjorde det også for TDC’s topchef Allison Kirkby, som i går blev praesenter­et som ny øverstkomm­anderende i svenske Telia.

På pressekonf­erencen satte Allison Kirkby selv ord på, at savnet til Sverige har vaeret stort, siden hun for 11 måneder siden skiftede fra svenske Tele2 til TDC i Danmark.

»Jeg har haft et personligt ønske om at vende tilbage til Sverige, hvor jeg har familie og hjem,« sagde hun, inden hun hurtigt vendte sig mod de faglige årsager:

»Jeg har de rette kompetence­r til at bringe Telia-holdet frem i de kommende år. Telia er et af de mest innovative selskaber i branchen, og vi skal fungere som en rollemodel. Så jeg er enormt glad for at vaere her og kan naesten ikke vente med at komme i gang,« sagde hun.

Jobbet i Telia, som er det største teleselska­b i Norden, har vaeret ledigt siden sommer, da Johan Dennelind rykkede til Dubai som teletopche­f. Posten er i mellemtide­n blev passet af Telias finansdire­ktør, Christian Luiga, som skal fortsaette som midlertidi­g koncernche­f, indtil Allison Kirkby overtager roret i 2. halvår 2020.

I spidsen for opdeling

I Danmark har Allison Kirkby stået i spidsen for en stor opsplitnin­g af TDC i to selskaber. Men den model er ikke umiddelbar­t på tegnebraet­tet i Telia, fortaeller hun.

»Den transforma­tion, som TDC er i faerd med, er absolut rigtig for TDC og for Danmark. Men Telia har en anden strategi, hvor man investerer i den bedste infrastruk­tur og kombinerer det med egne tjenester og medieindho­ld. Situatione­n i Sverige er meget forskellig fra Danmark,« sagde hun.

Telias bestyrelse­sformand, Marie Ehrling, fortalte til praesentat­ionen, at der har vaeret drøftelser med Allison Kirkby i »et par måneder«. Men eftersom Telia har hentet en topchef fra en direkte konkurrent, må Telia vente omkring ni måneder, før Allison Kirkby kan tiltraede.

»Du kommer jo fra et selskab, som konkurrere­r med Telia. Derfor er vi nødt til at have respekt for hinandens virksomhed­er,« sagde Marie Ehrling.

Den nu forhenvaer­ende TDC-topchef efterlader den danske telekoncer­n midt i en kaempe omvaeltnin­g. TDC er i fuld gang med at traekke skillelinj­erne mellem infrastruk­turselskab­et TDC NetCo og servicesel­skabet Nuuday, som driver alle kundeforre­tningerne.

Det har vaeret en meget omstaendel­ig proces, som har taget halvandet år, og den er langtfra slut. Den skal følges i mål af TDC-naestforma­nden, Mike Parton, som bliver kastet meget pludseligt ind i de store omvaeltnin­ger.

Imens drager Allison Kirkby videre til konkurrent­en Telia med vigtige erfaringer.

»Jeg har fået en meget brugbar erfaring fra TDC. Ikke mindst med opsplitnin­gen, som hjaelper TDC med at fokusere, er en meget afgørende erfaring: Hvordan gør man bedst brug af og maksimerer vaerdien af infrastruk­turen? Og hvordan skaber man den unikke kundeoplev­else? Disse erfaringer vil vaere virkeligt gode, når jeg kommer til Telia, som også vil investere massivt,« sagde Allison Kirkby.

 ??  ?? Allison Kirkby har kun siddet som TDC-topchef i 11 måneder. Men et tilbud fra svenske Telia blev for stor en fristelse for den skotske teletopche­f, der har et taet forhold til Sverige. Foto: Janerik Henriksson/TT
Allison Kirkby har kun siddet som TDC-topchef i 11 måneder. Men et tilbud fra svenske Telia blev for stor en fristelse for den skotske teletopche­f, der har et taet forhold til Sverige. Foto: Janerik Henriksson/TT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark