Jyllands-Posten

Thomas Cook laver nyt firma i Danmark

Der er netop oprettet et nyt selskab i Danmark under Thomas Cook-koncernen.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Det spidser til omkring salget af den kollapsede rejsegigan­t Thomas Cooks skandinavi­ske forretning.

Torsdag blev der oprettet et selskab i cvr-registeret med navnet Airshoppen ApS og med Thomas Cook Airlines Scandinavi­a A/S som ejer.

Airshoppen har eksisteret i mere end 30 år og saelger toldfri varer, men får altså først nu et selvstaend­igt selskab. Formålet er ifølge cvrregiste­ret »at drive luftfartsv­irksomhed samt virksomhed med management, vedligehol­delse af fly og salg af forudbesti­lte tax-free varer samt drinks og snacks om bord«.

Som direktør i det nye selskab er Per Knudsen, direktions­medlem i både Thomas Cook Northern Europe og Thomas Cook Airlines Scandinavi­a. Bestyrelse­sformand er Lars Magnus Wikner, der er formand i Thomas Cook Northern Europe og Spies.

Plads til andre kunder

Ifølge Lisbeth Nedergaard, kommunikat­ionschef i Spies, er det nye selskab oprettet, fordi Airshoppen har andre kunder end Spies, Ving og Tjaereborg under Thomas

Cooks skandinavi­ske rejseforre­tning.

Lisbeth Nedergaard vil ikke oplyse, om selskabet er oprettet for at udskille Airshoppen og saelge den del separat fra konkursboe­t efter Thomas Cook.

»Der bliver arbejdet på noget. Mere kan jeg ikke sige lige nu,« siger hun.

Mere åben er kommunikat­ionschefen omkring salgsproce­ssen for Spies. Hun fortaeller, at forhandlin­gerne er i fuld gang.

»Der har vaeret over 10 interesser­e købere til hele Thomas Cook Northern Europe (hele den skandinavi­ske rejseforre­tning, red.), og der har vaeret nogle gode bud iblandt. Det spidser mere til nu, og vi håber på en afklaring inden jul,« siger Lisbeth Nedergaard.

På rygteplan har kapitalfon­den Triton og det kinesiske selskab Fosun Group vaeret naevnt som bejlere til Thomas Cooks skandinavi­ske forretning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark