Jyllands-Posten

FLSmidth røg til tops, Carlsberg sank til bunds

-

Det var en stille fredag på det dan- ske aktiemarke­d praeget af raekke kursmålsae­ndringer samt konkurrent­nyt for FLSmidth og Carlsberg, der endte i hver sine ende af det danske eliteindek­s.

På indeksnive­au bød fredagen ikke på større bevaegelse­r, og C25-indekset gik på weekend 0,38 pct. højere i 1.148,93.

»For at vaere aerlig, er der ikke så meget, der har praeget dagen. Vi har ligget og svinget omkring nul. Der har ikke vaeret noget udslagsgiv­ende i dag,« siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehande­l ved ABG Sundal Collier.

Han haefter sig ved, at FLSmidth var blandt dagens vindere efter at have offentligg­jort en femårig rammeaftal­e med minekaempe­n Rio Tinto. Det fik investorer­ne til at sende aktien op til 244,80 kr. efter en stigning på 3,9 pct.

Desuden kom der regnskaber fra tre selskaber, der også leverer ind til markedet for mineudstyr.

Svenske Epiroc skuffede med sine tal, mens finske Outotec havde en god ordreindga­ng og levede op til forventnin­gerne til indtjening­en, selv omsaetning­en skuffede.

Endelig leverede Metso positive overraskel­ser, når det kom til omsaetning og indtjening, mens ordreindga­ngen var på linje med analytiker­forventnin­gerne indsamlet af Infront Data.

Carlsberg fik også konkurrenc­enyt, nemlig fra AB Inbev, der er verdens største bryggeri. Budweisere­jeren kunne langtfra følge med forventnin­gerne i 3. kvartal. Bryggeriet­s organisk vaekst landede på 2,7 pct., mens analytiker­ne havde regnet med en fremgang på 4,7 pct.,

Nedjusteri­ng fra D/S Norden

Det gav ifølge Nikolaj Holmsgaard investorer­ne bange anelser for Carlsbergs kommende regnskab for 3. kvartal den 31 oktober.

»I forgårs var det Heineken, der rapportere­de nogle tal, der ikke var super prangende, og i dag var det AB Inbev. Det kan godt vaere, at det får nogle til at traekke følehornen­e lidt til sig forud for regnskabet torsdag,« siger han.

Carlsberg-aktien endte med et fald på 1,5 pct. til 957,80 kr.

Blandt sidepapire­rne bød fredagen på kursklø til D/S Norden, efter at rederiet nedjustere­de forventnin­gerne torsdag aften. Aktien faldt 5,8 pct. til 97,20 kr.

Det var dog ikke rederiets sejlende materiel, der lå bag nedjusteri­ngen, men derimod en regnefejl, der betød, at rederiet nu estimerer et justeret årsresulta­t i intervalle­t 10 til 45 mio. dollars mod tidligere 25 til 60 mio. dollars.

Fredagen bød på flere kursmåls

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark