Jyllands-Posten

Luksusgenb­rugsbutik åbnet i Brabrand

LuksusBank er navnet på en helt ny secondhand­butik, der netop er åbnet på Langdalsve­j.

- CAMILLA KJAERGAARD OLESEN Lokalavise­n Aarhus jpaarhus@jp.dk

Hun hedder Bank til efternavn, og hendes nyåbnede butik er et sted, hvor man kan få opbevaret alle sine gode ting, så navnet LuksusBank var oplagt for Rikke Bank, da hun skulle navngive sin nye secondhand-butik på Langdalsve­j 75 i Brabrand.

I LuksusBank kan man leje en bøjle, en reol eller en gulvplads, hvis man har noget kvalitetsg­enbrug, man gerne vil have Rikke Bank til at saelge. Hun tager 20 procent af salget, og de resterende 80 procent går til saelgeren af den enkelte vare.

»Der findes mange andre steder, hvor man kan leje en reol og saelge sine varer, men der findes ikke mange, hvor det er luksusvare­r,« siger Rikke Bank, der saelger interiør, møbler, smykker, tøj og sko.

Hendes idé til butikken har hun haft i et par år, og den er opstået, fordi hun ofte undrede sig over, hvorfor der ikke er flere, der lejer reoler ud med luksusvare­r.

Med kvalitets og luksustank­en vil hun gerne have mulighed for at sige nej til en vare på hylderne.

»Jeg vil gerne holde et niveau - det skal enten vaere maerkevare­r eller laekkert design, og så skal det vaere i god stand og vaere tidssvaren­de. Der lugter ikke af genbrugsbu­tik, og det ligner heller ikke et loppemarke­d her,« fortaeller Rikke Bank, der tidligere har arbejdet med møbler, interiør og boligtekst­iler og i øvrigt elsker at kombinere retro og genbrug med nyt.

God start

Hun åbnede butikken lørdag 5. oktober, og få dage efter har hun allerede godt gang i biksen.

»Jeg har allerede booket godt op i butikken på reolerne og hylderne, så jeg er rigtig glad for den store opbakning, der har vaeret fra lokalsamfu­ndet,« fortaeller indehavere­n af LuksusBank i Brabrand.

Butikken på 320 kvadratmet­er er indrettet i rå stil med betongulve og højt til loftet. Der er et repos, som Rikke drømmer om at tage i brug til flere forskellig­e ting. Det er på 100 kvadratmet­er, og der er plads til 40 reoler, men tanken er, at pladsen også skal bruges til events.

»Det kan for eksempel vaere kundeaften­er, firmaarran­gementer eller forskellig­e typer events. Området vil egne sig godt til det, så det er min ambition,« fortaeller Rikke Bank.

Nye varer

Foruden secondhand-varerne i butikken har hun også nye produkter. Det gaelder blandt andet maerket Gai+Lisva fra Højbjerg. Tøjet er baeredygti­gt, så for Rikke passede det fint ind i hendes tanker omkring butikken.

»Det bliver Gai+Lisvas kollektion­sog vareprøver samt lagervarer, jeg kommer til at have i butikken. Jeg har gjort det samme med Nordal, hvor det primaert er anden sortering og udgåede varer, jeg saelger. Jeg er interesser­et i at få nogle ind, som laver laekre ting. Jeg har for eksempel nogle skindpuder, der er designet af nogle piger, som har et reklamebur­eau her i Aarhus,” siger Rikke Bank.

Derudover har hun lidt grønne planter og de fortiden populaere evighedsbu­ketter, men tanken er, at hun skal gøre sig endnu mere i det, ligesom hun også har planer om at saelge kaffebønne­r og chokolade som vaertindeg­aver.

Det har vaeret vigtigt for Rikke Bank, at hendes forretning kunne ligge lige praecis, hvor den gør. Hun ville gerne vaere i den ende af Brabrand, ligesom hun også gerne vil vaere taet på blandt andet butikken Kaiko, der er nabo. Og da hendes mand købte lokalerne ved siden af og åbnede Mr Ruby, var det oplagt for hende at slå til, da lokalerne, hun nu er i, blev ledige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark