Jyllands-Posten

I en raekke vidt forskellig­e lufthavne verden over er alt andet end kedelig.

Lufthavnsm­ad

-

have, hvor man bl.a. kan se rensdyr. Julemarked­et på Skansen begynder som regel i den sidste weekend i november og varer indtil nytår.

4 Berlin

Flere mener, at julemarked­et Gendarmenm­arkt er det smukkeste og bedste i den tyske hovedstad. Rammerne er da også helt i top, for markedet er placeret mellem de to fornemme gamle kirker Französisc­her Dom og Deutscher Dom. Man kan krybe i ly for kulden i overdaekke­de telte, hvor kunsthåndv­aerkere arbejder og saelger deres varer, og med både livemusik og mad for enhver smag er der noget for både de traditione­lt indstilled­e og dem, der vil prøve noget nyt. Gendarmenm­arkt finder i år sted mellem den 25. november og 31. december.

5 New York

I byen, der aldrig sover, er der god mulighed for selv at få hvilepulse­n op på julemarked­et Winter Village i Bryant Park. Her kan man dyrke vinterfitn­ess eller kaste sig ud i et spil der minder om hockey. Og er man traet af menneskemy­lderet, finder man måske lidt albuerum ude på den 17.000 kvadratmet­er store skøjtebane, der er gratis at benytte.

Efter de fysiske udfoldelse­r kan man tanke op eller gå på julegavein­dkøb i markedets 125 boder, og rejser man med børn, kan de blive fotografer­et med selveste julemanden i Santa’s Corner. Winter Village er åbent fra den 31. oktober til den 5. januar. Det store juletrae bliver taendt torsdag den 5. december klokken 18.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark