Jyllands-Posten

Fejring af kulturarv Jøder på flugt bragte tysk funktional­isme til Israel

-

White City Center Tel Aviv arbejder vi på at udbrede kendskabet til Bauhaus-stilen og bevare arkitektur­en til fremtidens generation­er. De udstilling­er, guidede ture og foredrag, vi tilbyder, skaber opmaerksom­hed på og fremhaever Bauhaus-stilen, en arkitekton­isk arv ud fra en moderne synsvinkel,« fortaeller Sharon Golan Yaron, arkitekt og direktør for The Liebling Haus – White City Centre Tel Aviv.

Tel Aviv Kommune tilbyder gratis guidede ture i området hele året. En gratis, guidet byvandring begynder hver lørdag kl. 11 fra hjørnet af Rotschild Boulevard og Shadal Street og varer ca. to timer. Det er dog også en mulighed at tage vandringen på egen hånd. Den hvide by finder man mellem gaderne Allenby Street i syd, Begin Road og Ibn Gvirol Street i øst, Yarkon-floden i nord og Middelhave­t i vest. Den centrale plads Dizengoff Square er et godt sted, hvis man vil se nogle af de flotteste eksempler på Tel Avivs Bauhausarv.

Én gang om året afholdes der desuden Open house Tel Aviv med en raekke guidede ture på flere sprog, hvor mange private og offentlige bygninger og boliger holder ekstraordi­naert åben og giver offentligh­eden mulighed for at kigge indenfor og opleve arkitektur­en.

Bo med Bauhaus

Hvis man er vild med Bauhaus, er der også mulighed for at tjekke ind på et af Tel Avivs boutique-hoteller, hvor stilen er saerligt fremherske­nde. Poli House Hotel er designet af stjerneark­itekten Karim Rashid og ligger ved det historiske torv Magen David Square mellem Carmel Market, Nahalat Binyamins håndvaerks­marked og Allenby. Hotellet er et af Tel Avivs mest hypede boutiqueho­teller, beliggende i et af byens mest cool Bauhaus-huse. Øverst ligger en tagterrass­ebar med eminent udsigt.

Et godt sted er desuden Lily & Bloom Boutique Hotel centralt i Tel Aviv. Her er der Bauhaus-elegance og 30’er-vibes i alle kroge og hjørner. I de 37 vaerelser har man bevaret Bauhaus-designet, og indretning­en minder om det gamle Tel Aviv med gamle popkultur-plakater på vaeggene og indretning­sdetaljer med nostalgisk­e referencer fra tidligere årtier.

ADRESSER

400 kr.: Susanne Struve, Vinkelvej 6, 2950 Vedbaek

250 kr.: Christian Philipsen, Tyttebaerv­ej 3, 6430 Nordborg.

150 kr.: E. Haastrup, Åbjergvej 20, 2720 Vanløse

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark