Jyllands-Posten

Radio24syv tvivler på, at Radio Louds budgetter holder

Direktøren og udgiveren på Radio24syv indsendte 15 sider lang skrivelse med spørgsmål til Radio- og tvnaevnet. Radio Loud sendte blot 10 spørgsmål af sted, inden fristen udløb tirsdag middag.

- NANNA ELMSTRØM nanna.elmstroem@jp.dk

Radio24syv, der stopper med at sende fra den 1. november og dermed lukker efter otte år, har tre dage inden lukningen indsendt en skrivelse med utallige spørgsmål til Radioog tv-naevnet.

I den 15 sider lange skrivelse rejser direktøren for Radio24syv, Jørgen Ramskov, og udgiver Jakob Kvist kritik mod vinderen af dab-udbuddet, Radio Loud. Der er bl.a. en lang raekke anklager mod vinderen for ikke at leve op til minimumskr­avene.

Radio24syv påpeger, at Radio- og tv-naevnet udtrykker tvivl om Louds evne til at »opfylde minimumskr­av til public service-virksomhed­en og programind­holdet«, som var en kategori, Loud fik tildelt fem point i, og skriver i den forbindels­e, at »minimumskr­avet skal opfyldes«. Den nu snart hedengangn­e radiostati­on spørger i den forbindels­e naevnet, hvordan dets udtalte tvivl harmonerer med, at ansøgeren fik fem point.

Radio24syv har også indvending­er mod, at Loud ikke har fremsendt et cv på direktøren i ansøgninge­n, samt at der mangler dokumentat­ion for, at Det Faelles Studenterr­åd, som Loud har udtalt, at det vil samarbejde med, vil stille deres ressourcer til rådighed for Radio Loud i hele deres sendeperio­de.

En vaesentlig årsag til, at Radio24syv måtte se sig slået af Radio Loud, var budgettet. Radio24syv havde søgt om 280 mio. kr., der var det fulde sendebeløb, og Radio Loud søgte om godt 260 mio. kr. I skrivelsen stiller Radio24syv sig uforståend­e over for, at Loud har sat et rejsebudge­t på 25.000 kr. om måneden mod Radio24syv­s 81.000 kr., og »Radio24syv ønsker oplyst, om de i driftsbudg­ettet afsatte midler til i praksis at kunne daekke internatio­nale begivenhed­er indgik i vurderinge­n af ansøgernes organisato­riske og redaktione­lle kapacitet?« Flere gange påpeger radiokanal­en, at Louds budgetter er sat meget lavt.

Desuden ønsker Radio24syv en uddybning af, hvad naevnet mangler af oplysninge­r om »den konkrete organisato­riske og redaktione­lle kapacitet i forhold til produktion af originale nyheder og aktualitet­sudsendels­er fra udlandet«.

Sagsbehand­lingen

Det sidste punkt på listen handler om selve sagsbehand­lingen. Her vil Radio24syv bl.a. gerne vide, om der under sagsbehand­lingen har »vaeret møder, udveksling af dokumenter, mails eller telefonisk kontakt mellem Radio- og tvnaevnets sekretaria­t og/eller formand og Slots- og Kulturstyr­elsen og Kulturmini­steriet.«

Tirsdag kl. 12 var der frist for spørgsmål til Radio- og tvnaevnet fra de tre ansøgere. Radioen DK4, der var den tredje ansøger, vil bl.a. gerne høre naevnet ad, hvorvidt Radio Loud og Radio24syv har indleveret en »bankgarant­i fra et pengeinsti­tut, som opfylder kravene i udbudsbeti­ngelserne.« Desuden stiller den spørgsmåle­t, hvorfor Radio- og tv-naevnet har »aendret beregnings­modellen for tildeling af point til ansøgeres budsnummer i forhold til tidligere.«

Radio Louds spørgsmål til naevnet fylder knap halvanden side, og vinderen af udbuddet vil gerne vide, om Radio- og tv-naevnet kan bekraefte, at Loud havde vundet udbuddet med et samlet pointtal på 5,15 mod 5,10 »selv hvis Loud havde søgt samme størrelse tilskud som Radio24syv.«

Radio Loud vil også gerne vide, om Radio- og tv-naevnet kan bekraefte, at Loud opfyldte minimumskr­avene, der blev opstillet i udbudsmate­rialet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark