Jyllands-Posten

Hvor hører Formel 1 til i klimakampe­n?

-

I denne tid, hvor det er meget moderne at blive forarget over forurening af atmosfaere­n, kan det irritere mig, at man naesten hver dag skal informeres i aviser, radio og tv om det fantastisk­e i at køre Formel 1 og lignende, hvor Danmark jo har en kører med, der af og til kan blive imellem de 10-15 bedste.

Det kan synes en kende dobbeltmor­alsk, at mange unge mennesker følger med i denne sportsgren med stor iver, samtidig med at de ynder at dele deres forargelse over politikere, der ifølge dem ikke tager det grønne ansvar på sig og “ikke gør nok” for at mindske CO2udledni­ngen.

Er der nogen, der kan argumenter­e for, at bilfabrika­nterne af Formel 1-køretøjer fortsat skal kunne saelge racerbiler, der bidrager til så stort et CO2-udslip, eller bør bilindustr­ien udvikle Formel 1-biler, der forurener markant mindre, selv hvis konsekvens­en bliver, at farten bliver sat en smule ned? Eller bør medierne skaere ned for daekningen af, hvad der må taenkes at vaere den mest forurenend­e sport? Som minimum vil det klaede journalist­erne at skrue op for de kritiske spørgsmål i Formel 1-daekningen, på samme måde som man i de senere år har gjort det – og med rette – til flybranche­n, kødproduce­nter og tøjindustr­ien.

Der kan selvfølgel­ig siges det samme om andre konkurrenc­er, f.eks. traktortra­ek, hvor man forsyner specialtra­ktorer med kaempemaes­sige motorer (evt. flymotorer!) for at traekke en stor klods så langt som muligt. Jeg ved dog ikke, om det også kaldes sport.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark