Jyllands-Posten

Radio24syv­s arrogance slog kanalen ihjel

-

Forleden opstod nyheden om, at taleradioe­n Radio24syv må lukke, grundet at Radio Loud har vundet udbudskonk­urrencen om en kanal på DAB-frekvensen. I kølvandet på denne situation har der i den store offentligh­ed fejlagtigt bredt sig den opfattelse, at Radio24syv­s tabte kamp var en politisk beslutning. Intet kunne vaere mere forkert.

Som socialdemo­krat bliver jeg på partiets vegne udskaeldt for ikke at have reddet kanalen og i stedet aktivt givet dem nådestødet. Om kanalen er populaer blandt politikere på både venstre- og højrefløje­n er sagen uvedkommen­de. Et hurtigt faktatjek afslører i øvrigt, at der i den henseende er lige så mange fortalere som modstander­e.

Imidlertid var det en formel forpligtig­else, at Radio24syv skulle i udbudskamp om videre støtte og statslig finansieri­ng. Journalist­en og medstifter af kanalen Mads Brügger har sammenlign­et sagen med højreradik­ale konservati­ve regeringer op gennem tiden og i andre dele af det nutidige Europa, der bevidst saboterer regeringsk­ritiske medier.

Sammenlign­ingen er misvisende og et udtryk for kanalens behov for at manipulere med virkelighe­den udelukkend­e for at vinde sympati i en fremtidig kamp for støttepeng­e. Ved offentligg­ørelsen af Radioog tv-naevnets begrundels­e og redegørels­e for afgørelsen stod det klart, at Radio24syv yderst bevidst havde søgt det maksimale beløb i støttekron­er.

Velvidende at det ville skade ansøgninge­n og den realistisk­e mulighed for forlaenget levetid. Efter min mening er de blevet ramt af den sygdom, der kan udbryde efter flere års relativ succes – en arrogant indstillin­g til omverdenen og omgivelser­ne. De havde øjensynlig­t underkendt muligheden for at tabe konkurrenc­en. En indbildsk suveraenit­et, der til alle historiske tider er endt i undergang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark