Jyllands-Posten

Fra krimirepor­ter til krimiforfa­tter

- FREDERIKKE TRAEHOLT

De fleste tv-seere kender sikkert Anne Mette Kirk Ørskov af udseende. Navnet kan også virke bekendt. Men den tidligere tv-journalist optraeder ikke laengere på skaermen. Til gengaeld pryder hendes navn forsiden på hendes første roman – en krimi med titlen ”Knust” – og her er hun på hjemmebane.

»Kriminalst­offet er både frastødend­e og dragende. Det vigtigste i min rolle er, at man er nysgerrig og smider alle fordomme vaek om dem, vi omgiver os med,« fortalte hun for år tilbage til Ekstra Bladet.

Dengang var hun vaert på tv-programmet ”Station 2 Efterlyst”, der følger arbejdet med opklaringe­n af danske kriminalsa­ger.

Anne Mette Kirk Ørskovs debutroman handler om en gruppe unge mennesker, der stjaeler en bil og kører galt. Føreren mister livet i ulykken. Efterfølge­nde begynder både den draebtes lillesøste­r og en ung politimand at efterforsk­e, hvad der egentlig skete den aften.

Som i ”Station 2 Efterlyst” er det ikke mindst opklaringe­n af kriminalsa­ger, der fascinerer den 40-årige journalist og forfatter.

»Det er interessan­t at vaere med til at finde ud af, hvad det er, der skal til, for at tyven bliver faeldet,« fortaeller hun.

Meget tyder på, at Anne Mette Kirk Ørskov ikke har planer om at saette farten ned med bogudgivel­serne. Hun har nemlig allerede en kontrakt med sit forlag om en bog nummer to.

Anne Mette Kirk Ørskov bor i København med sin mand, Stig Ørskov, der er adm. direktør i JP/Politikens Hus A/S. Sammen har de børnene Vigga, Leo og Osvald.

Anne Mette Kirk Ørskov, journalist og forfatter, København

1960: Den argentinsk­e fodboldspi­ller Diego Armando Maradona (foto) fødes.

1974: Muhammed Ali (foto) genvinder i Kinshasa i Zaire sit verdensmes­terskab i svaervaegt­sboksning med en knockout-sejr over amerikaner­en George Foreman i 8. omgang. Boksekampe­n bliver kendt som ”The Rumble in the Jungle”. 1981: Svenske faldskaerm­stropper og orlogsskib­e laegger en ring om en strandet sovjetisk ubåd ved Karlskrona, idet kaptajn naegter at lade sig afhøre af sikkerheds­tjenesten.

1983: Mindst 1.500 omkommer, og 50.000 bliver hjemløse ved et jordskaelv i Tyrkiet, der laegger 50 landsbyer i Narmandist­riktet i ruiner.

2002: Den tjetjenske eksilpolit­iker Akhmed Zakajev varetaegts­faengsles i Danmark efter russisk krav om udlevering. 2012: Orkanen Sandy haerger USA’s østkyst isaer New Jersey og New York. Mindst 168 mennesker omkom i USA og Caribien, og den medførte voldsomme materielle skader. 2013: Forfatter Kim Leine modtager Nordisk Råds Litteratur­pris for sin seneste roman ”Profeterne i Evighedsfj­orden”. 2014: Teaterdire­ktør på Aalborg Teater Morten Kirkskov udnaevnes til ny skuespilch­ef på Det Kongelige Teater.

 ??  ?? Foto: Thomas Lekfeldt
Foto: Thomas Lekfeldt
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark