Jyllands-Posten

Kirsten Vaupel swinger stadig

Kirsten Vaupel er uddannet operasange­r, men der blev langt mellem rollerne. Nu er hun en del af trioen Swing Sisters, som turnerer på 27. år.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN

På scenen er sangerinde­n Kirsten Vaupel stadig aktiv: I år fejrer hun 27-års jubilaeum i trioen Swing Sisters, der foruden fødselaren taeller Kirsten Siggaard og Lise-Lotte Norup.

En faelles kaerlighed til den swingende, humørfyldt­e musik fik de tre musikalske kvinder til at saette melodierne fra 1920’erne, 1930’erne og 1940’erne på repertoire­t.

Uddannet sopran i Wien

Der er skrevet to musicaler til dem, og de har optrådt og indspillet med det engelske swingorkes­ter The Pasadena Roof Orchestra. Derudover har trioen udsendt en jule-cd med akkompagne­ment fra orkestret Swing Brothers.

Oprindelig­t er Kirsten Vaupel uddannet sopran på Konservato­rium der Stadt Wien, hvor hun studerede i 1964-1968.

Film og hjaelpearb­ejde

Som profession­el sanger var hun derefter tilknyttet Den Jyske Opera i 15 år, og ud over opera har hun optrådt i både musicaler, operetter, tv-serier og revyer. Dogmefilm har hun også medvirket i: Hun spillede den fine dame i Lars von Triers ”Idioterne” fra 1998, og året efter sås hun i Søren KraghJacob­sens ”Mifunes sidste Sang”.

De senere år har Kirsten Vaupel kastet sig over mange typer formidling.

Sammen med sin mand, den tidligere DR-vaert Hans Georg Møller, har hun et kommunikat­ionsfirma.

Hun holder jaevnligt foredrag og investerer frivillige timer i arbejdet for hjaelpeorg­anisatione­n Care.

Kirsten Vaupel debuterede som romanforfa­tter i 2012 med ”Forellekvi­ntetten”.

I 2014 udkom hendes anden roman, ”Dønningern­e”. Heri behandler hun det bedstemord­ilemma, hun selv kender til: at man gerne vil stå til rådighed som babysitter for sine børnebørn, men at der også skal vaere plads til at realisere sig selv som senior.

For to år siden udsendte hun ”Aben på skulderen” – en roman om kaerlighed­ens genvordigh­eder.

Kirsten Vaupel,

sangerinde og forfatter, Holte

bryllupper, runde fødselsdag­e og dødsfald, som dog kun optages i det omfang, pladsen tillader på Jyllands-Postens navnesider.

Det er gratis at få optaget korte meddelelse­r om

 ??  ?? Kirsten Vaupel var i en årraekke tilknyttet Den Jyske Opera, men de seneste 27 år har hun vaeret en del af trioen Swing Sisters. Foto: Helle Arensbak/Polfoto
Kirsten Vaupel var i en årraekke tilknyttet Den Jyske Opera, men de seneste 27 år har hun vaeret en del af trioen Swing Sisters. Foto: Helle Arensbak/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark