Jyllands-Posten

WTA-finalen rimer igen på forfald

Første navn er vaek fra de kvindelige tennisspil­leres saesonfina­le

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN thomas.kristensen@jp.dk

Hvem først?

Det spørgsmål kan tennisinte­resserede ikke undgå at stille sig selv, hvis de kaster et blik på deltagerli­sten til WTA Tours højtprofil­erede saesonfina­le, hvor årets otte bedste spillere lukker og slukker i en dyst om en samlet praemiesum på 94 mio. kr.

De mange penge og prestigen forpligter dem til at traekker sig mon komme, men efter 10 måneders uafbrudt slid er selv de mest hårdføre ved at vaere så medtagne og så opsatte på at få en tiltraengt pause, at turneringe­n sjaeldent lever op til forventnin­gerne og sjaeldent når helt frem til slutkampen uden rokeringer i feltet.

Osaka igen igen

Denne gang blev det hvide flag hejst på tredjedage­n, da Naomi Osaka valgte at traekke sig efter ellers at have vundet sin første kamp mod Petra Kvitova. Baggrunden var ømhed i højre skulder, som allerede i begyndelse­n af september var begyndt at melde sig under japanerens vej mod titlen i Beijing.

Siden holdt Naomi Osaka sig helt fra at serve for ikke at forvaerre problemern­e, men allerede under forberedel­serne til saesonfina­len følte hun sig igen svaert haemmet og så altså ingen anden udvej end at melde pas – for anden saesonfina­le på stribe, da hun for et år siden fik en lårskade.

»Jeg er skuffet over at måtte traekke mig. Jeg spillede rigtigt godt og var meget opsat på at vinde hér.«

Som tenniskomm­entator for Eurosport følger Michael Mortensen kvindetenn­is taet og er ingenlunde overrasket over frafaldet, som også ofte er en uvelkommen haendelse i herrernes saesonfina­le. Tvaertimod passer han meget på med at have høje forventnin­ger til underholdn­ingsvaerdi­en.

Mange gange er den sidste turnering spild af tid, for vi får sjaeldent den bedste tennis at se. Mange af spillerne er allerede gået mentalt på ferie,« mener Michael Mortensen.

»Vi ser alt for ofte nogle vilde resultater, fordi spillerne mangler sulten. I teorien lyder konceptet som et brag, og saesonfina­len kunne vaere et flot farvel til den afviklede saeson og en fantastisk appetitvae­kker til naeste saeson, men oplevelsen lever sjaeldent op til indpakning­en.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark