Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

FINANSWATC­H

Svensk bank granskes

De svenske og de estiske tilsynsmyn­digheder har besluttet at åbne en sanktionss­ag mod Swedbank i forbindels­e med bankens hvidvasksa­g, lyder det fra de to myndighede­r.

MEDWATCH

WSA-direktør stopper Høreappara­tfirmaet WS Audiology, der er et resultat af fusionen mellem Sivantos og Widex, siger farvel og tak til selskabets nordiske direktør efter 22 år i firmaet. I det varme saede har firmaet i stedet sat en intern kandidat.

EJENDOMSWA­TCH

Blackstone: Vi er langsigted­e Boligminis­teren kalder amerikansk­e Blackstone for en kortsigtet ejendomsin­vestor i Danmark, men til DR siger Blackstone-direktør, at man investerer langsigtet.

ITWATCH

Brud på it-sikkerhed Mere end hver fjerde danske virksomhed med flere end 250 ansatte har oplevet brud på it-sikkerhede­n i 2018. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

ENERGIWATC­H

Siemens Gamesa lander 376 MW Mølleprodu­centen har vekslet en betinget aftale med Macquarie's Green Investment Group og Swancor Renewable Energy om 47 møller til Formosa 2 i Taiwan til en fast aftale.

FØDEVAREWA­TCH

Mindre kød tynger tal Handelssel­skabet Kalu, der bl.a. saelger fjerkrae, lam og vildt, maerker, at danskerne laegger faerre kødprodukt­er i kurven i supermarke­der. Det betyder et fald på 5-6 pct. i omsaetning­en, vurderer adm. direktør Thomas Høy.

CLEANTECHW­ATCH

Papirprodu­cent skaerer 70 pct. af bundlinjen Den finske papirprodu­cent Stora Enso er kommet ud af 3. kvartal med et markant dårligere resultat end i samme periode sidste år.

AGRIWATCH

Omstridt genteknolo­gi Europaeisk­e virksomhed­er står svagt i den internatio­nale konkurrenc­e, hvis der ikke fra politisk side lempes på regulering­en af nye genteknolo­gier som Crispr. Det mener enzymvirks­omheden Novozymes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark