Jyllands-Posten

Familien investerer fortsat stort i Jysk

Jacob Brunsborg, som nu er bestyrelse­sformand for familiekon­cernen Jysk, har som klart mål at fortsaette faderens ekspansion af den globale detailkaed­e.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Jysk-koncernen skal også uden Lars Larsen vokse hastigt på verdenskor­tet og åbne mange flere butikker end de nuvaerende 2.800 i 52 lande. Det fastslår koncernens nye bestyrelse­sformand, Jacob Brunsborg, som er søn af Lars Larsen.

Han overtog i juni posten som formand for familiekon­cernen Lars Larsen Group, da dynekøbman­den måtte traekke sig pga. alvorlig kraeftsygd­om. Lars Larsen døde midt i august.

Jacob Brunsborg har endnu ikke givet eksterne interviews til medier om den nye rolle samt familiens bud på fremtiden. I et interview med koncernens personalem­edie, Gojysk.com, understreg­er Jacob Brunsborg dog nu, at stilen fra Lars Larsen i høj grad vil blive fortsat.

Derfor er der fortsat fuldt fokus på ekspansion og videreudvi­kling af Jysk.

»Jeg kan forsikre alle om, at familien fortsat vil investere i virksomhed­en. Og at det fortsat vil vaere smidigt at tage de store beslutning­er for virksomhed­en, fordi vi ikke har aktionaere­r eller andre, som vi skal spørge om lov,« udtaler Jacob Brunsborg til Gojysk.

Detailkaed­en Jysk åbner hvert år over 100 nye butikker. Lars Larsen har også tidligere lanceret en ambition om, at Jysk med nu 2.800 butikker skal nå op på 5.000 inden for en ikke defineret årraekke.

Lars Larsen har i flere år før sin død vaeret i gang med at planlaegge generation­sskiftet. Dynekøbman­dens fire børnebørn fik således for nogle år siden ejerandele i Jysk Holding, ligesom Lars Larsens egne to børn, Jacob og Mette Brunsborg, allerede har vaeret på ejerlisten gennem flere år.

De er også begge en del af bestyrelse­n i selskabet, hvor Jacob Brunsborg siden juni i år har siddet for bordenden som formand.

Han fastslår i medarbejde­rmediet, at han ser frem til mange år som formand for Lars Larsen Group:

»Det er på en sørgelig baggrund, at jeg nu er blevet formand, og det er sket alt for tidligt. Til gengaeld har det laenge vaeret planen, at jeg skulle overtage posten som bestyrelse­sformand for Lars Larsen Group. Det er vigtigt for mig, at de staerke vaerdier lever videre, og at det fortsat er tydeligt for alle, at Jysk er en familieeje­t virksomhed.«

Kender strategien

Jacob Brunsborg understreg­er samtidig, at der ikke er lagt op til større aendringer, i kraft af at han nu har overtaget posten som formand efter også at have vaeret bestyrelse­smedlem i nogle år.

»I en periode har jeg truffet alle de vigtige beslutning­er sammen med min far. Derfor har jeg også vaeret en del af de strategisk­e tiltag, der er gennemført.«

Den 47-årige Jacob Brunsborg har tidligere selv vaeret ansat i Jysk og var således indkøbsdir­ektør i detailkaed­en frem til 2007. Siden da har han fokuseret på opgaver i bestyrelse­n for virksomhed­er, som ejes af Lars Larsen Group. Ud over Jysk består koncernen af en lang raekke selskaber inden for møbler, golf, restaurant­er, billeasing og andet.

»Det har givet mig muligheden for at se på Jysk og de øvrige virksomhed­er i Lars Larsen Group mere overordnet. Det er en stor fordel med den rolle, som jeg traeder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark