Jyllands-Posten

Kaos og usikkerhed er blevet en konstant, som må håndteres i erhvervsli­vet

Brian Djernes er som chef for salg af udemøbler rundtomkri­ng på hele kloden samt egen produktion med 800 ansatte i Asien opmaerksom på, at et vendepunkt i verdensøko­nomien kan ramme selskabet på Fyn.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Den fynske ejerleder er helt bevidst om, at han afsaetter designprod­ukter, som hurtigt kan blive valgt fra, hvis konjunktur­erne vender. Samtidig føler han sig dog helt sikker på, at virksomhed­en er rustet til at klare sig – også i modvind.

Brian Djernes er adm. direktør og hovedaktio­naer i virksomhed­en Cane-line A/S, som isaer afsaetter udendørsmø­bler i en lang raekke lande rundt om på kloden og har en eksportand­el på 90 pct.

Han sporer fra hovedsaede­t i fynske Rynkeby aktuelt en vis global usikkerhed med alt fra handelskri­ge og geopolitik til brexit og en renteudvik­ling, som måske kan komme til at praege salget.

Netop hos Cane-Line voksede salget i fjor ellers med op mod 20 pct. Ifølge chefen vil 2019 samtidig ende med en fremgang på omkring de 15 pct., når bøgerne gøres op til nytår.

»Højkonjunk­turen har buldret af sted, og vi kan ende i en situation, hvor vi må køre fladt eller endda ender under stregen. Sådan så verden også ud, da vi gik ind i 2019. Og sådan ser det fortsat ud, når vi kigger ind i 2020. Masser af ting er uafklarede i verden, men alligevel ender vi med et godt år her hos os,« siger Brian Djernes og fortsaette­r:

»Måske er vi reelt kommet dertil, at vi alle kan håndtere mere kaos og usikkerhed end nogensinde før. Det er jo blevet en konstant for os.«

Ud over Cane-line driver han sammen med sine medejere også Sika Design, der laver indendørs møbler. Tilsammen har de to selskaber 80 ansatte i Rynkeby, og dertil kommer en egen produktion i Indonesien med 800 ansatte.

Trods tanker om, at der kan komme et vendepunkt i økonomien, som vil påvirke salget af designmøbl­er til udebrug, som Cane-line står for, er Brian Djernes sikker på, at han og selskabet er robust nok til også det. Samt måske endda kan få fordele ud af en sådan situation.

Det handler om muligheder

»De ting, som vi ikke kan lave om på, gider jeg dybest set ikke bekymre mig om. Vi skal selvfølgel­ig tage så mange meter på salgsbanen, som vi kan nå nu. Men vi kan også håndtere og klare et muligt dyk – samt bygge op derfra igen, som også skete under finanskris­en. Det vigtigste er, at vi holder fast i vores strategi med spredning af salg på flere globale markeder, nye salgskanal­er, design, kvalitet og andet. Hvis efterspørg­slen falder, sker det for alle. Det kan jo også give helt nye muligheder. Eksempelvi­s for at købe en konkurrent, som ikke er rustet. Det handler om at se muligheder­ne, når vinden vender. Det har vi gjort før og kan igen,« siger han.

Cane-line offentligg­ør ikke tal for den trecifrede millionoms­aetning. Overskudde­t før skat var i 2018 på 68 mio. kr., 11 mio. mere end året før. Selskabet ejes ud over Brian Djernes af grundlaegg­erne,

Knud og Louise Andreasen, samt bestyrelse­sformand Christian Lorenzen.

Den 49-årige Brian Djernes er historien om en ung mand opdraget i en nordjysk købmandsfa­milie, der som 22årig blev saelger hos Caneline. Fire år efter købte han en ejerandel, og selskabet voksede. I 2007 overtog kapitalfon­den Langholm Capital halvdelen af ejerskabet for knap 500 mio. kr.

I 2014 var det slut med det kompagnisk­ab, og de fynske ejere købte aktierne tilbage for omkring 300 mio. kr. Carsten Lorenzen fra kapitalfon­den fortsatte desuden som formand og overtog selv 10 pct. af ejerskabet.

Ud over Cane-line er Brian Djernes involveret i en raekke andre selskaber og aktivitete­r – bl.a. har han ejendomme. Men hans egen beskrivels­e af forretning­slivet er, at det ikke er praeget af et mål om at få endnu flere millioner sat ind på privatkont­oen for dermed at kunne leve et liv i luksus.

»Alle skal gøre, som de vil. Men jeg har trods vores vaekst og resultater valgt ikke at gøre meget anderledes i mit privatliv. Jeg kører på, fordi jeg trives med at opnå resultater og det at vaere sammen med mennesker, der også gerne vil i samme retning. De menneskeli­ge relationer er afgørende. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi i virksomhed­en har en høj anciennite­t. For mig er det vigtigt at vaere sammen med alle i huset lige fra produktion og lager til administra­tion. Vi er en kaede, som skal fungere og kunne lide at vaere sammen for at skabe vaekst,« mener Brian Djernes. Han blev også i 2015 kåret som årets ejerleder på Fyn.

Ud over egne selskaber – fra møbler til ejendomme – er Brian Djernes involveret i en raekke aktivitete­r. Han er således bestyrelse­smedlem i den fynske koncern 3C Retail, som drives af erhvervsma­nden Niels Thorborg. Desuden er Cane-line chefen formand for kulturfest­ivalen HCA Festivals i Odense. Djernes beretter om den rolle:

»For mig er det givende også som erhvervsma­nd at bruge mine erfaringer andre steder og traekke det med ind i mine virksomhed­er. Kultur og musik betyder meget for mig. I arbejdet med festivalen mødes erhvervsfo­lk med kulturpers­oner og omvendt. Det skaber dynamikker, som alle laerer af.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark