Jyllands-Posten

Total jagter mere havvind

Den opkøbsinte­resserede oliekaempe Total kigger også mod Danmark i jagten på mere havvind, siger topchefen.

- LEONORA BECK leonora.beck@finans.dk

Dansk havvind kan gå hen at blive opkøbsmål for den franske energikaem­pe Total.

Det fortaeller Totals topchef, Patrick Pouyanné, der er i gang med at udbygge forretning­en for vindmøller på havet.

»Selvfølgel­ig vil vi inden for havvind – ligesom andet vedvarende energi – ikke kun gøre det organisk, men også via opkøb, så måske kommer vi her forbi en dag,« siger Patrick Pouyanné i et interview i forbindels­e med hans første besøg ved Totals organisati­on i Esbjerg.

Han uddyber ikke, hvilken form for opkøb eller af hvilken størrelse han gerne vil saette taenderne i. Det danske marked for udvikling af havvindmøl­leparker er domineret af Ørsted, der har en markedsvae­rdi på 265 mia. kr.

Total har hidtil fokuseret på bl.a. solenergi. På mødet for medarbejde­rne i Esbjerg understreg­ede Patrick Pouyanné, at havvind bliver en større del af koncernens fremtid.

»Vi kigger alvorligt på offshorevi­nd. Vi er gået glip af det historisk, fordi vi har vaeret mere fokuseret på solenergi. Nu er det tid til at gøre comeback.«

Tidligere i september meddelte Total-topchefen på en konference, at oliekaempe­n vil deltage i udbuddet, naeste gang Storbritan­nien vil opføre en havvindmøl­lepark. Og for nylig forsøgte Total i partnerska­b med Ørsted at vinde et udbud om at opføre en park i Frankrig, hvilket de dog tabte.

»Selv om det ikke lykkedes at vinde projektet, havde vi vores første offshoreaf­tale med Ørsted, som er verdensled­ende, og vi opdagede, at der er en masse potentiale i den teknologi,« lød det fra topchefen til medarbejde­rne.

Han meddelte også, at Total er i gang med at etablere et teknologis­k team for at udvikle selskabets knowhow inden for havvind.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark