Jyllands-Posten

Ørsted og Ambu var de tungeste lod i C25-nedtur

-

Ørsted røg tirsdag helt til bunds i C25-indekset, efter at energisels­kabet overrasked­e med en nedjusteri­ng af et af selskabets langsigted­e afkastmål og samtidig praesenter­ede sine regnskabst­al for tredje kvartal før tid.

I bunden af et generelt negativt marked fik Ørsted selskab af medicosels­kabet Ambu, som blev sendt ned af en negativ analyse fra norske ABG Sundal Collier.

Generelt var markedet surt tirsdag, hvor investorer­ne i stor stil hev nogle af de gevinster, de har hentet over den seneste gode periode, hjem.

Inden tirsdag var C25-indekset steget seks handelsdag­e på stribe, men tirsdag faldt eliteindek­set med 1,05 pct. til 1.146,80.

Ørsted blev det helt tunge lod og den klart mest omsatte danske aktie tirsdag, efter at selskabet løftede sløret for en saenkning af afkastmåle­t for en raekke havvindpar­ker og fremlagde en plan for at spare 500-600 mio. kr. om året frem mod 2022. Samtidig blev der også sat tal på 3. kvartal, hvor energisels­kabet leverede helt som ventet på omsaetning­en og overrasked­e klart positivt på driften.

Det var dog trimningen af de langsigted­e mål, hvor Ørsted nu ser et forventet afkast af den investered­e kapital – hos Ørsted formuleret som »den ikke-gearede livstids IRR« – for syv havvindpro­jekter på 7,0-8,0 pct. fra tidligere ventet 7,5-8,5 pct., der fik størst effekt.

Det skyldtes bl.a. nye beregninge­r, der har medført en saenkning af belastning­sfaktoren, altså vindmøller­nes evne til at levere 100 pct. af deres produktion­skapacitet.

Investorer­ne kvitterede for nyhedspakk­en ved at sende aktien ned med 7,4 pct. til 577 kr. under tung omsaetning.

Ambu faldt samtidig med 5,1 pct. til 101,45 kr., efter at ABG Sundal Collier saenkede sin anbefaling af den aktie til ”saelg” fra ”"hold” og satte kursmålet ned i 89 kr. fra tidligere 99 kr.

Medicinals­elskabet Lundbeck var det største lyspunkt tirsdag, hvor aktien toppede C25-indekset med et kursplus på 3,4 pct. til 235 kr.

Norske DNB ser mulighed for et klart forbedret nyhedsflow for aktien i den kommende periode og har derfor løftet sin anbefaling af aktien til ”køb” fra ”hold” og gentaget kursmålet 270 kr.

Ingeniørko­ncernen FLSmidth dansede tirsdagen igennem lidt op og ned i C25-indekset, men endte dagen med et fald på 1 pct. til 247,20 kr.

Det skete efter fremlaegge­lsen af selskabets regnskab for 3. kvartal, der viste svagere end ventede takter på toplinjen og i ordreindga­ngen, mens indtjening­en til gengaeld var noget bedre end ventet.

FLSmidth omsatte for 4.736 mio. kr. i 3. kvartal, mens analytiker­ne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde sigtet efter et salg på 4.831 mio. kr.

Ordreindga­ngen i juli, august og september blev opgjort til 4.571 mio. kr. mod ventet 4.850 mio. kr. blandt analytiker­ne.

Til gengaeld var FLSmidth noget bedre end ventet til at hive indtjening ud af omsaetning­skronerne, og driftsresu­ltatet (EBITA) steg derfor til 377 mio. kr. mod en ventet fremgang til 367 mio. kr. blandt analytiker­ne. I 3. kvartal sidste år var resultatet 350 mio. kr.

Det svarer til en EBITA-margin på 8,0 pct. mod ventet 7,5 pct. blandt analytiker­ne.

For hele 2019 blev de nyligt justerede forventnin­ger om en omsaetning på 20-21 mia. kr. og en driftsmarg­in (EBITA) på cirka 8 pct. fastholdt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark