Jyllands-Posten

Ny chef: »Man skal nå til et sted, hvor chancen for succes er høj«

Flemming Rasmussen er blevet adm. direktør for East Metal. Han nyder at udfordre sig selv som leder, men også ved at prøve kraefter med at renovere et hus.

- SIGNE TIND HVAS signe.t.hvas@jp.dk

Da Flemming Rasmussen blev spurgt, om han ville overtage posten som adm. direktør i East Metal i Esbjerg, blev det et klart ja.

Han har siden den 1. september stået i spidsen for et selskab, der producerer komplekse stålkonstr­uktioner og komponente­r til bl.a. vindindust­rien.

East Metal gav et underskud på 8,5 mio. kr. i 2018 og på 11,2 mio. kr. i 2017 ud af en omsaetning på over 300 mio. kr.

Men direktøren med en fortid som senior vice president i Vestas nyder en udfordring, hvad enten det er i arbejdsliv­et eller i privaten, hvor han de seneste to år har gennemreno­veret et hus.

»Det er vigtigt at udfordre det bestående og at udfordre sig selv. Også hvis det er at renovere et hus. Det var en kaempe udfordring og noget, jeg kan bruge i en profession­el sammenhaen­g,« fortaeller han.

For Flemming Rasmussen er det vigtigt at føle sig rustet til en opgave i alle aspekter af livet.

»Man skal nå til et sted, hvor chancen for succes er høj. Det er en sund positiv tilgang til livet. For som menneske skal man turde udfordre sig selv,« siger han.

Med det mantra bruger han en stor del af sin fritid på at holde sig aktiv.

»Jeg har fokus på at holde mig mentalt og fysisk fit. Det er vigtigt, at der skabes balance mellem det at vaere et profession­elt og et engageret menneske med ambitioner på arbejdspla­dsen og det at holde sig i gang,« siger Flemming Rasmussen.

Han fortaeller, at det isaer er golf og sejlture på Kolding Fjord, han bruger sin tid uden for arbejdet på.

Bliver boende i Kolding

Flemming Rasmussen har en times tid i bil til arbejde, da han bor i Kolding.

»Det er der, jeg har mit familiaere udgangspun­kt,« siger Flemming Rasmussen, der er far til to børn på henholdsvi­s 16 og 19 år.

Han vurderer, at det er en generel tendens, at vi kommer til at pendle mere, end det har vaeret tilfaeldet.

»Vi inspireres af nye udfordring­er. Ofte bliver man boende, løser en opgave og hopper videre til den naeste,« siger han og tilføjer:

»I dag er der ikke ret mange, der når at fejre 10-års jubilaeum.«

Udfordring­en i East Metal er han fortrøstni­ngsfuld om, da han har opbygget en erfaring efter en årraekke i branchen.

Derfor tror han på selskabet som en vaesentlig leverandør til fremtidens vindmarked.

»Der er mange muligheder inden for volumen og kompleksit­et,« siger han.

Flemming Rasmussen forklarer, at virksomhed­en skal kunne skalere op og ned i en branche, der er afhaengig af markedsfor­holdene.

»Det skal vi vaere bedre til at manøvrere i. Det er en praemis for at vaere i vindbranch­en,« siger han.

Søger inspiratio­n overalt

Når det kommer til inspiratio­nskilder, har han svaert ved at pege på et forbillede.

»Jeg har ikke en ledelsesma­essig ledestjern­e, men jeg har altid fundet inspiratio­n blandt mennesker, jeg var sammen med. Om det var tømreren, der arbejdede med mit hus, eller Ditlev Engel, da han var chef i Vestas, har alle et eller andet at byde ind med,« siger han.

Fascinatio­nen af at mestre noget til perfektion bringer ham videre til interessen for gourmetmad og rødvin.

»Hvad vil det sige at lave en god rødvin? Hvordan er den her vin blevet skabt? Det er det samme som at forstå en plan og en strategi,« siger Flemming Rasmussen og tilføjer:

»Jeg søger inspiratio­n i en masse, der ikke har noget at gøre med min forretning. Det tror jeg, at man bliver staerkere af.«

 ??  ?? Flemming Rasmussen er blevet topchef i East Metal i Esbjerg. I sin fritid går han op i golf, sejlads, vin og gourmetmad. Foto: Joachim Ladefoged
Flemming Rasmussen er blevet topchef i East Metal i Esbjerg. I sin fritid går han op i golf, sejlads, vin og gourmetmad. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark