Jyllands-Posten

Laurbjerg får alligevel ingen togstation

-

Trafik: En pressemedd­elelse fra Transport og Boligminis­teriet fortaeller, at den nye forligskre­ds bag folketings­aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik, hvor DF er trådt ud, har omgjort beslutning­en om at bygge en togstation i Laurbjerg, da man hellere vil bruge de 15 mio. kr. på andre projekter.

Forligskre­dsen (S, Ø, RV og SF) har på det seneste genbesøgt de planlagte projekter. Bl.a. Laurbjerg.

»Beregninge­r fra Danmarks Tekniske Universite­t viser, at etablering af en station i Laurbjerg kun vil medføre en meget lav nettotilva­ekst i antallet af togpassage­rer i Danmark, ligesom

1

stationen vil give en forlaenget rejsetid for andre togpassage­rer på straekning­en. Forligskre­dsen har på den baggrund besluttet, at der ikke skal bygges en ny togstation ved Laurbjerg,« skriver ministerie­t.

Og transportm­inister Benny Engelbrech­t siger:

»Forligskre­dsen ønsker en så staerk og attraktiv kollektiv transport som muligt. Og i forligskre­dsen er vi kommet til den konklusion, at det lave antal passagerer, der forventes at bruge Laurbjerg Station, ikke kan retfaerdig­gøre anlaegsomk­ostningen og den gene, de resterende passagerer kommer til at opleve med en laengere rejsetid som følge af en station i Laurbjerg.«

I Favrskov er Venstre sur. Borgmester­kandidat Birgit Liin siger:

»Det er en katastrofe. Noget møg. Jeg forstår ikke det nye flertals argumenter. For der er jo intet, der er nyt, om rejsetider og passagerta­l. Måske er vi bare blevet gidsler i et folketings­flertals haevntogt mod DF. I Favrskov laegger Venstre dog ikke sagen død. Hvis det er de 15 mio. kr., det handler om, må vi se på det. I vaerste fald må vi vente på et nyt folketings­flertal, selv om der unaegtelig­t er lang tid til et valg,« siger hun, der i naesten 10 år har stået i spidsen for kampen om at skaffe et trinbraet til Laurbjerg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark