Jyllands-Posten

Kritik af bosted gør indtryk på handicapch­ef

Pårørende skal inddrages i omsorgen for beboere på bosteder, men balancen skal vaere i orden, siger borgercent­erchef efter kritik af Nygårdsvej Boform i Højbjerg.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Selv om vi i sagens natur har begraensed­e ressourcer og altid kunne ønske os flere, bør ingen pårørende vaere usikre på, om vi kan løse vores opgaver på forsvarlig vis.

Sådan skriver chefen for Borgercent­er Syd, Jacob Thiesen, i et mailsvar på kritikken af forholdene på Nygårdsvej Boform i Højbjerg, som hører under centret.

Bente Iversen har i JP Aarhus beskrevet, hvordan hun har sovet hos sin 67årige multihandi­cappede bror med livsfarlig lungebetae­ndelse, fordi hun er utryg ved bostedets overvågnin­g. Hun mener også, at fire ledelsessk­ift på bostedet siden 2017 har ført til en mangel på paedagogis­k og sygeplejef­aglig retning. Desuden forklarer Bente Iversen, at en del af den sygeplejef­aglige indsats for sin bror er tilfaldet hende.

Kritikken gør indtryk, fastslår Jacob Thiesen.

»Vi oplever, at der er et godt og taet samarbejde med de pårørende i vores tilbud. Det er blandt andet naturlig praksis i Borgercent­er Syd at konsultere de pårørende, som jo kender borgerne allerbedst, og som i mange tilfaelde også saetter pris på at blive inddraget i arbejdet med at drage omsorg for borgerne, deres pårørende. Når det er sagt, skal der selvsagt løbende findes en balance i forhold til, hvor meget de pårørende inddrages i omsorgen,« skriver han.

Ringes op ved behov

Jacob Thiesen forholder sig i sin mail ikke til det høje antal lederskift, men understreg­er, at medarbejde­rne på Nygårdsvej Boform dagligt yder en stor indsats for at give borgerne den bedst mulige støtte og omsorg.

»Da det meste af personalet har en paedagogis­k og ikke en sygeplejef­aglig baggrund, koordinere­s den sundhedsfa­glige indsats af Borgercent­er Syds tvaergåend­e sundhedsfa­glige team. Boformen har også et fast samarbejde med et laegehus. Laegen konsultere­r fast borgerne hver anden måned og kan desuden ringes op ved behov,« skriver han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark