Jyllands-Posten

Eks-AGF’er: »AGF har et godt fodboldhol­d lige nu«

Jens Stage var forbi sin tidligere hjemmebane, da FC København hev 2-1 med hjem til hovedstade­n. Og det var en ret afgørende aften for eks-AGF’eren.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Det var ikke en helt normal superligak­amp for Jens Stage, da FC København mandag tog til Aarhus og slog AGF med 2-1. Jens Stage er aarhusiane­r, han har kaempet sig frem via Lyseng og Brabrand til AGF, som i sommer solgte ham for en rekordsum til de danske mestre fra FC København.

Ganske vist spillede Jens Stage en halv time, da FC København slog AGF med 2-1 i parken først på saesonen. Men dette her var noget helt andet; en kamp mod AGF på det stadion, der så ofte har tiljublet den slidstaerk­e midtbanesp­iller.

En times tid inden kampen faldt Jens Stage tilbage i de gamle vaner fra sin tid i AGF. Han satte sig – som han havde for vane som AGF-spiller – i den ene udskiftnin­gsboks og sludrede med Mustapha Bundu, denne aften var de blot på hvert sit hold.

Da de to holds spillere gav hinanden hånd lige inden kampstart, gav Jens Stage lige Mustapha Bundu en krammer. Et usaedvanli­gt syn blandt fodboldspi­llere på hvert sit hold sekunder før en kamp.

FC København kørte en sejr på 2-1 hjem, det holdt lidt hårdt, da hjemmehold­et i slutfasen havde muligheder­ne for at udligne. Men sejren var der ikke noget at sige til, ved 2-1 kunne FC Københavns Pep Biel have lukket, men ramte overligger­en, mens AGF’s Nicklas Helenius i slutfasen traf stolpen.

»Det var fantastisk at vinde i Aarhus. Det betyder meget for mig at vise, at jeg er kommet til et staerkt hold, og at det ikke var et dumt skifte. Det betyder helt enormt meget. Men udover det personlige var vi nødt til at få tre point. Vi kaemper lige nu, og vi skal holde fast i FC Midtjyllan­d,«

sagde Jens Stage efter kampen.

Han havde laenge set frem til netop denne dato, da han ville returnere til Ceres Park. Og naturligvi­s var alle hans venner i Aarhus på stadion for at se kampen.

»Jeg ved ikke, om jeg skulle bevise noget. I mit hoved var der ikke andre muligheder end at vinde kampen. Jeg havde ikke ekstra kriller i maven, men nogle gange kan man i enkelte kampe have brug for at hanke op i sig selv, når det gaelder gejst og koncentrat­ion. Det behøvede jeg ikke denne gang. Jeg var på 100 pct. i hele kampen,« forsikrede midtbanesp­illeren.

Tid til hyggesnak

Jens Stage fik ikke en nøglerolle i opgøret, men fungerede stabilt som makker til Carlos Zeca på midtbanen.

»Det var dejligt at spille i Aarhus igen. Vi fik tre point, og det blev en hård kamp, som jeg havde forventet. To staerke hold. Det var fantastisk,« sagde Jens Stage.

Han og FCK’erne havde vanskeligh­eder det første kvarter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark