Jyllands-Posten

På rejse med Adam, Eva og Jesus på nyt bibelmuseu­m

- HANNE FALL NIELSEN hanne.fall.nielsen@jp.dk

Adam, Eva og det legendaris­ke aeble. Jesu fødsel i stalden og hans død på Golgata.

Det bliver blot et par af oplevelser­ne i et kommende Bibliarium – et oplevelses­museum med bibelhisto­rien som omdrejning­spunkt – som folkekirke­n håber at kunne åbne i 2022. På det seneste bispemøde for nylig var der opbakning fra alle landets biskopper til projektet, som koster 27 mio. kr. at etablere.

»Folkekirke­n skal som alle andre naturligvi­s tage nutidens moderne fortaellef­ormer til sig, og bibelhisto­rien er vores kulturs helt grundlaegg­ende historie, og den skal også formidles, så det taler til alle sanser på en måde, så man ikke kan lade vaere med at lytte,« siger Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, som laegger stift til det kommende Bibliarium.

Udstilling­en kan få til huse i Sct. Andreas Kirke i det indre København, som er taget ud af daglig brug, men bruges lejligheds­vist af Vor Frue Kirke – Københavns domkirke. Målgruppen er i første omgang skoleklass­er og konfirmand­er, men det er også tanken at åbne kirkedøren­e for alle andre interesser­ede.

»Ved at bruge Sct. Andreas Kirke kommer Bibliariet til at ligge på ruten af museer i København og tilmed taet på Nørreport, så det er let at komme til,« siger biskoppen.

Etablering­en er finansiere­t med 15 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden, mens det er planen at finde de resterende 12 mio. kr via et lån hos de ni stifter uden for København.

Det er målet, at museet skal vaere selvbaeren­de på laengere sigt, men i de første år er det nødvendigt med et driftstils­kud på 4,5 mio. kr om året, og de penge søger initiativt­agerne i Folkekirke­ns Faellesfon­d.

 ??  ?? Sct. Andreas Kirke i København er taget ud af daglig brug, men det er planen at lade den genopstå som Bibliarium. Foto: Sille Arendt, Københavns Stift
Sct. Andreas Kirke i København er taget ud af daglig brug, men det er planen at lade den genopstå som Bibliarium. Foto: Sille Arendt, Københavns Stift

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark