Jyllands-Posten

Ny faergerute til Sverige på tegnebraet­tet

-

Trafik: En ny faergerute har skabt store forventnin­ger på Laesø. Idéen er, at den nye faergerute skal gå imellem Gøteborg, Østerby Havn på Laesø og Frederiksh­avn.

Foreløbig har en enig kommunalbe­styrelse på Laesø vedtaget at fortsaette forhandlin­gerne med Stena Line om faergeforb­indelsen.

Ifølge Søfart er det sandsynlig­e bud, at det bliver Stena Lines mindste faerge, Stena Vinga, der i givet fald skal besejle ruten. Dette er dog ikke bekraeftet.

Stena Vinga er 130 meter lang, kan rumme 400 passagerer og 200 biler og blev ifølge Søfart oprindelig bygget til Bornholmst­rafikken.

Skulle planerne om den nye faergerute blive ført ud i livet, vil det kraeve en betydelig udvidelse af Østerby havn på Laesø. Nyheden har allerede skabe store forventnin­ger til udvikling på Laesø. Med trekantsse­jladsen vil Laesø komme taettere på storbyen Gøteborg og et skandinavi­sk marked, der straekker sig fra Oslo til København.

Officielt holder Laesø

Kommune kortene taet ind til kroppen. Men efter et lukket møde i kommunalbe­styrelsen i denne uge kom der dog følgende udtalelse fra borgmester Karsten Nielsen (DF):

»Overordnet er tanken om en faergeforb­indelse mellem Gøteborg, Østerby Havn og Frederiksh­avn en rigtig god mulighed, som vi bør forfølge efter min vurdering. Der er ingen tvivl om, at effekten vil gavne hele øen i den nuvaerende økonomiske situation.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark