Jyllands-Posten

BUDGETFORS­LAGET

-

den fra 2014-2020. Men når vi ser på året 2020, er der en aendring på 0 pct. i det nye budget,« siger en talsmand for kommission­en.

Når Mette Frederikse­n kritiserer stigningen i administra­tionsudgif­ter, så skyldes det også udsigten til brexit.

»Det er gak, at i en tid, hvor vi bliver et land mindre, og hvor mange europaeere står overfor store udfordring­er, at der så laegges op til så stor en stigning i de administra­tive udgifter,« sagde hun under topmødet, hvor hun mente, at brexit burde føre til faldende udgifter.

Set fra EU-Kommission­ens side er virkelighe­den en anden. EU får ikke faerre opgaver på grund af brexit, tvaertimod skal der de kommende år forhandles om det fremtidige forhold til Storbritan­nien, hvilket kan kraeve flere ressourcer, lyder det.

V: Skuffende

De Radikales Jens Rohde understreg­er, at der intet er i vejen med, at regeringen går til forhandlin­gerne med en høj budgetdisc­iplin.

»Jeg og De Radikale vil ikke bare bruge flere penge. Men vi er nødt til at se på de opgaver, vi vil have EU til at løse. Hvis vi f.eks. gerne vil have landbrugss­tøtten kanalisere­t mere efter baeredygti­ghed, så er man nødt til at have en administra­tion, der sikrer, at udbetaling­en sker efter de kriterier,« siger han.

»Men Mette Frederikse­n skaber et dybt

Forslaget til det nye syvårige EU-budget er på 8.591 mia. kr.

Pengene foreslås fordelt således:

Indre marked, innovation og digital: 14,7 pct.

Samhørighe­d og social udvikling: 34,5 pct.

Landbrug, fiskeri og miljø: 29,7 pct.

Migration og graensekon­trol: 2,7 pct.

Sikkerhed og forsvar: 2,1 pct.

Naboskab og udenrigspo­litik: 9,6 pct.

Administra­tion: 6,7 pct.

Randers

Bjerringbr­o Århus

Skanderbor­g

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark