Jyllands-Posten

Eksplosion i gasblus på tog kostede 73 livet

En gasflaske eksplodere­de under madlavning i et tog i Pakistan. Mange mistede livet, da de forsøgte at hoppe af.

-

En brand i et passagerto­g i det sydøstlige Pakistan torsdag har kostet mindst 73 personer livet. Derudover er 40 personer kvaestet, oplyser myndighede­rne i provinsen Punjab.

Passagerer­ne var i gang med at lave morgenmad på et gasblus, da en gasflaske eksplodere­de. Tv-billeder har vist, at der stod flammer ud af tre togvogne efter eksplosion­en.

Flere passagerer forsøgte at undslippe flammerne ved at hoppe af toget, mens det var i fart.

»En cylinder eksplodere­de, men jeg kan ikke sige, hvorfor der udbrød brand overalt,« fortaeller en overlevend­e, Muhammad Imran, der blev bragt til et hospital i Rahim Yar Khan.

»Jeg hoppede ud af toget for at redde livet. Der var mange folk bag mig, og de skubbede,« siger han.

Pakistans jernbanemi­nister, Sheikh Rashid Ahmed, fortaeller til et lokalt medie, at mange døde, da de forsøgte at hoppe af toget. Ministeren oplyser, at det er et generelt problem i Pakistan, at folk i det skjulte tager små gasblus med på lange togture for at kunne lave mad.

»Jeg erkender, at vi har begået fejl. Dette vil ikke ske igen i fremtiden,« siger han.

Pakistans jernbanene­t, der blev etableret under kolonitide­n, er nedslidt og i forfald som følge af flere årtiers utilstraek­kelige investerin­ger og manglende vedligehol­d. I juli mistede 11 personer livet i en togulykke, og fire omkom i en anden ulykke i september. I 2005 blev omkring 130 mennesker draebt i en ulykke, som involvered­e tre tog på en station i Sindhprovi­nsen.

 ??  ?? Der stod flammer ud af flere af togvognene efter eksplosion­en. Foto: Waleed Saddique/AFP
Der stod flammer ud af flere af togvognene efter eksplosion­en. Foto: Waleed Saddique/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark