Jyllands-Posten

Indsatsen mod ulve er utilstraek­kelig

-

Ulven hører ikke til i Danmark. Men nu er den her, og så må vi få det til at fungere. Det er min grundholdn­ing.

Men det er også min holdning, at vi indtil videre slet ikke har ramt den rette balance, når hensynet til ulven skal afvejes mod hensynet til borgerne i de områder, hvor ulven har slået sig ned. Det gaelder selvfølgel­ig først og fremmest de fåreavlere og andre landmaend, der har oplevet blodige angreb på deres husdyr. Det er helt åbenlyst uholdbart.

Nu har miljøminis­ter Lea Wermelin (S) så praesenter­et en raekke tiltag for at forhindre ulveangreb (JP 29/10). Der bliver etableret en ny ulvezone i det midtjyske, hvor man kan søge om tilskud til at opsaette strømføren­de ulvehegn, ligesom der er udsigt til et pilotproje­kt med vogterhund­e. Det sidste er noget, man har haft succes med i Tyskland.

Og det er alt sammen udmaerket. Men det er jo ikke godt nok. I dag er det meget omstaendel­igt for jaegere at få lov til at skyde de såkaldte ”problemulv­e”. Jeg mener ikke, at der er nogen vej uden om at løsne op for det rigide regulativ, så man får lidt friere rammer til regulering af ulvebestan­den de steder, hvor ulvene skaber flest problemer.

Vi skal have en balanceret tilgang til ulveproble­matikken. Helt sikkert. Men den tilgang skal tage større hensyn til de borgere og landmaend, som må leve med de negative konsekvens­er forbundet med ulvens indtog i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark