Jyllands-Posten

Flere danskere er involveret i dramatisk guldkamp

Tre klubber kan stadig vinde det svenske mesterskab i fodbold, der bliver afgjort lørdag eftermidda­g.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

En dansker med tårer i øjnene. Hungrende fans. En klub på kant med politiet.

Jo, der er gang i den bedste svenske fodboldrae­kke, Allsvenska­n. Lørdag kulminerer dramaet med saesonens sidste spillerund­e, der begynder kl. 13.

Djurgården har 65 point, mens Malmø FF og Hammarby har tre point mindre, men med en bedre målscore.

Her er overblikke­t over aktørerne i dramaet, der bl.a. involverer seks danskere.

Malmø FF vil kun have guld

Anders Christians­en var utrøstelig efter holdets seneste kamp.

Den danske midtbanesp­iller gjorde comeback og scorede i 2-0-sejren over AIK, inden han måtte udgå med endnu en skade.

»Han sidder med tårer i øjnene«, fortalte traeneren Uwe Rösler til klubbens hjemmeside.

I landsmande­ns fravaer skal Søren Rieks, Jonas Knudsen og Lasse Nielsen forsøge at sikre Malmø det femte mesterskab siden 2013 og det 21. i alt i udekampen mod Örebro.

»Der er altid et stort pres på klubben. Den mest markante aendring i denne saeson har vaeret den taette duel, der er opstået. Det har vaeret ret vanvittigt at følge,« siger Søren Rieks, der har spillet i Malmø FF i seks saesoner.

Djurgården drømmer

En staerk defensiv centreret om anføreren og landsholds­spilleren Marcus Danielson samt en skarp topscorer i form af Mohamed Buya Turay har givet Djurgården succes.

»De har altid vaeret fysisk staerke og svaere at slå, men i denne saeson er Djurgården også blevet meget stabile,« siger Søren Rieks.

Stockholm-klubbens fans hungrer efter det første mesterskab siden 2005 – og det 12. i alt – der kan blive sikret ude mod Norrköping.

Hammarbys sensation?

Hammarby har scoret 71 ligamål – 20 flere end Malmø FF og Djurgården – takket vaere bl.a. den tidligere Randers-spiller Nikola Djurdjic, mens klubben også råder over den danske duo Mads Fenger og Jeppe Andersen.

»De har virkelig spillet noget god, offensiv fodbold og har sat en staerk stime af sejre sammen mod slutningen af saesonen,« siger Søren Rieks.

Inden den afgørende hjemmekamp mod Häcken er der imidlertid opstået problemer for klubben, der har ligaens højeste tilskuerge­nnemsnit på 23.746.

Politiet vil lukke dele af stadion ned af sikkerheds­hensyn, hvilket har fået Hammarby til at rase og frygte, at ca. 1.000 tilskuere må gå forgaeves.

Det ser dog ud til, at alle fans med billet får lov til at komme ind til kampen, der kan sikre klubben det andet mesterskab nogensinde og det første siden 2001.

 ??  ?? Den tidligere Randers FC-profil Mads Fenger i hård kamp for Hammarby mod Malmø og stjernen Markus Rosenberg. Lørdag kan én af klubberne vinde det svenske mesterskab. Foto: 10090 Claudio Bresciani/TT/Ritzau Scanpix
Den tidligere Randers FC-profil Mads Fenger i hård kamp for Hammarby mod Malmø og stjernen Markus Rosenberg. Lørdag kan én af klubberne vinde det svenske mesterskab. Foto: 10090 Claudio Bresciani/TT/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark