Jyllands-Posten

Astralis vil på dansk minibørs

Astralis Group, der står bag holdet Astralis planlaegge­r at blive børsnotere­t.

- ALEXANDER BITSCH MICK KRISTENSEN alexander.bitsch@finans.dk mick.kristensen@jp.dk

Astralis Group, der bl.a. står bag Counter-Strike-holdet Astralis, vil børsnotere­s på minibørsen Nasdaq First North Growth Market. Astralis Group vil i den forbindels­e inden laenge offentligg­øre et prospekt, oplyser selskabet.

»E-sport er allerede en milliardin­dustri målt i US dollars, og isaer i USA og Asien investeres der markant i branchen. Vi har i Astralis Group skabt et staerkt fundament og en førerposit­ion på mange områder, og vi ønsker med noteringen at konsolider­e os,« udtaler Nikolaj Nyholm, der er direktør og grundlaegg­er af Astralis Group.

Tidligere på efteråret kunne Astralis også offentligg­øre, at den tidligere Parkentopc­hef Anders Hørsholt skulle stå i spidsen for de danske esportsstj­erner.

Counter-Strike-holdet

Astralis skrev sig for nylig ind i historiebø­gerne. Det skete, da holdet vandt den største turnering i verden, den såkaldte Starladder-turnering i Berlin. Det var den tredje såkaldte major i traek, som Astralis vandt. Og det var samtidig den fjerde titel i alt.

»Vi ser et stort potentiale i at videreudvi­kle vores produkter og at skalere forretning­en globalt. Med den profession­alisering, der foregår i branchen, er det samtidig en fordel at sikre sig et solidt kapitalber­edskab,« lyder det fra Nikolaj Nyholm.

Moderselsk­abet Astralis Group Holding blev stiftet i sommeren 2019, og Nikolaj Nyholm ejer 49 pct. af selskabet. Da holdingsel­skabet er helt nyt, har det endnu ikke offentligg­jort et regnskab.

Men dattersels­kabet Astralis Esport ApS, der blev stiftet i 2015, har i sine første leveår haft et samlet underskud på naesten 20 mio. kr. efter skat.

 ??  ?? Det danske hold Astralis traener på godsbanean­laegget i København.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Det danske hold Astralis traener på godsbanean­laegget i København. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark