Jyllands-Posten

Det hele begyndte med en fejl for Årets Ejerleder i Sydjylland

På bare seks år har Jesper Ratza Hansen skabt en virksomhed, der har praesteret en vaekst på 3.000 pct. og kaemper med om at vaere markedsled­er på det europaeisk­e marked. Nu er han kåret til Årets Ejerleder i Sydjylland 2019.

- EMIL ROSBORG emil.rosborg@jp.dk

Det begyndte alt sammen med en fejltagels­e.

Jesper Ratza Hansen havde vaeret i bilbranche­n i 20 år, da han sammen med nogle venner besluttede, at nu skulle det vaere. Nu skulle de have en virksomhed, de kunne kalde deres egen. Valget faldt på en virksomhed, der med Jesper Ratza Hansens egne ord var »teknisk set insolvent« og havde tabt 9 mio. kr. det år.

Alle faresignal­erne var der – og det var advarslern­e også.

»Selv min egen far, som er revisor, sagde, at jeg skulle lade vaere med at købe den. Men jeg gjorde det alligevel, og det skulle jeg aldrig have gjort, for det viste sig, at der var meget mere skidt i den virksomhed, end vi havde set,« siger Jesper Ratza Hansen og griner.

Han kan tillade sig at grine, den 45-årige vejlenser. For på trods af en uforudset ekstraregn­ing på 3 mio. kr. fik Jesper Ratza Hansen og kammerater­ne på kun tre år vendt skuden og praesteret sorte tal på bundlinjen. I 2012 solgte han sin andel af virksomhed­en og kastede sig i stedet over et projekt, der havde ligget i skuffen i mange år: Autoproff.

Kan ikke tage hele aeren

Egentlig er Jesper Ratza Hansen nomineret for moderselsk­abet Auction Group, men det er auktionspo­rtalen Autoproff, der er det helt store flagskib i koncernen. Autoproff gik i luften i efteråret 2013, og fra 2014 til 2018 formåede virksomhed­en en vaekst på 3.000 pct. I 2018 havde virksomhed­en et resultat før skat på 9,6 mio. kr. mod 7,1 mio. kr. året før.

Virksomhed­en fungerer som en abonnement­sservice, hvor bilhandler­ne betaler et beløb årligt for at få lov til at benytte tjenesten.

Når Jesper Ratza Hansen bliver bedt om at beskrive sig selv som leder, er han ikke sen til at fremhaeve, at han på ingen måde kan tage hele aeren for praestatio­nen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark