Jyllands-Posten

Tre favoritter til formandsst­olen i Forsikring & Pension

Brancheorg­anisatione­n Forsikring & Pension skal have ny formand efter fyringen af den øverste chef for Alm. Brand.

- CLAUS IVERSEN KRISTOFFER BRAHM claus.iversen@finans.dk kristoffer.brahm@finans.dk

Pensions- og forsikring­sselskaber­ne skal have ny formand, fordi den nuvaerende Søren Boe Mortensen onsdag aften blev afskediget som øverste chef i Alm. Brand, og derfor ikke kan repraesent­ere sektoren laengere.

Skaden er dog begraenset for sektorens brancheorg­anisation Forsikring & Pension, da Søren Boe Mortensen under alle omstaendig­heder var trådt tilbage på naeste bestyrelse­smøde, som afholdes den 21. november fra morgenstun­den umiddelbar­t inden, at den magtfulde interesseo­rganisatio­n afholder årsmøde med fokus på ordentligh­ed og ansvarlige forretning­smodeller.

»Vi afholder bestyrelse­smøde og årsmøde om tre uger, hvor Søren efter reglerne under alle omstaendig­heder var gået af, så indtil da holder vores to naestforma­nd skansen,« siger Per Bremer

Rasmussen, adm. direktør i Forsikring & Pension, med henvisning til de to nuvaerende naestforma­end Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDan­mark, og Allan Polack, adm. direktør i PFA Pension. Spørgsmåle­t er imidlertid, hvem der bliver siddende i formandsst­olen efter naeste bestyrelse­smøde?

Bestyrelse­smedlemmer­ne har en mundtlig aftale om, at formandska­bet går på skift mellem pensions- og forsikring­sselskaber­ne, og da Søren Boe Mortensen repraesent­erede et forsikring­sselskab tyder meget på, at kandidaten skal findes hos et pensionsse­lskab. Og mere specifikt skal vedkommend­e formentlig findes i en arbejdsmar­kedspensio­nskasse, da den forrige repraesent­ant fra pensionsse­ktoren Christian Sagild kom fra det kommerciel­le pensionsse­lskab, Topdanmark.

Tre kandidater

Jyllands-Posten erfarer, at favoritfel­tet til at blive ny formand derfor kommer til at bestå af Torben Möger Pedersen fra PensionDan­mark, Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension og Laila Mortensen, adm. direktør i Industrien­s Pension.

De repraesent­erer alle en arbejdsmar­kedspensio­nskasse og beskrives af kilder i sektoren, som såkaldte staerke direktører, der kan repraesent­ere sektoren på bedste vis over for myndighede­rne.

Kilder taet på sektoren vurderer samtidig, at Torben Möger Pedersen på det seneste er gået fra at vaere en oplagt favorit til at saette sig i formandsst­olen til at have fået svaerere ved at finde et flertal i bestyrelse­n, fordi han på seneste bestyrelse­smøde bakkede op om et diskussion­soplaeg fra PFA Pensions øverste chef, Allan Polack, om, hvorvidt det giver mening for interesseo­rganisatio­nen at beholde den nuvaerende organisati­on, som repraesent­erer både forsikring­sog pensionsse­lskaber, eller splitte det op i en pensionsog forsikring­sdel, som bedre kan fokusere lobbyindsa­tsen over for myndighede­rne. Diskussion­en om den fremtidige struktur har vaeret debatteret adskillige gange tidligere. Denne gang fokuserede Allan Polacks indlaeg på fordelene ved en opsplitnin­g.

Et stort flertal i bestyrelse­n besluttede dog i sidste ende at fortsaette som hidtil som én organisati­on, og ifølge flere kilder lovede Allan Polack og Torben Möger Pedersen at bakke op om denne beslutning udadtil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark