Jyllands-Posten

Alm. Brand blussede op efter direktørex­it på rødt marked

-

Alm. Brand var det varmeste emne i torsdagens aktiehande­l i et marked, som målt på C25-indekset var lidt til den triste side. Eliteindek­set faldt over dagen til 1149,41 eller med 0,55 pct. i forhold til niveauet onsdag eftermidda­g.

Indekset var trykket af tunge aktier som Novo Nordisk, der faldt 1,6 pct. til 365,85 kr. og Carlsberg, der tabte 2,4 pct. til 942,40 kr. i bunden af indekset.

Direktørex­it i Alm. Brand

Uden for eliteindek­set steg Alm. Brand-aktien 6,1 pct. til 54,50 kr. i forlaengel­se af meddelelse­n onsdag aften om, at finanskonc­ernen siger farvel til sin topchef gennem 18 år, Søren Boe Mortensen.

»Der er sat nogle spekulatio­ner i gang om, hvad hensigten og de strategisk­e overvejels­er er. Der kan måske vaere en opsplitnin­g i gang, så man får forsikring og bank hver for sig, så der på den måde kan blive synliggjor­t nogle vaerdier. Banken er lidt en klods om benet, og fik man et rent forsikring­sselskab, så ser aktien billig ud i forhold til Topdanmark og Tryg,« siger Martin Munk, seniorakti­erådgiver i Jyske Bank.

Men i et interview med Ritzau Finans bedyrer bestyrelse­sformanden i Alm. Brand, Jørgen Hesselbjer­g Mikkelsen, imidlertid, at der ikke er planer om at skille sig af med banken.

Den generelle stemning i torsdagens aktiemarke­d var praeger af formiddage­ns oplysninge­r om, at Kina tvivler på, at det vil lykkes at forhandle en langsigtet handelsaft­ale med USA på plads.

»Der har vaeret sådan en småsur stemning derude. Og det kom vel i løbet af formiddage­n, da vi fik en melding om, at Kina tror, at det bliver svaert at lande den helt store handelsaft­ale. Det er jo et stort globalt tema,« konstatere­r Martin Munk.

I toppen af C25-indekset steg GNaktien 3,9 pct. til 294,40 kr.

Finanskaem­pen løftede sin anbefaling af høreappara­t-aktien til

”køb” fra ”hold” og haevede kursmålet til 305 kr. fra 262 kr.

Omvendt saenkedes anbefaling­en af Demant-aktien til ”saelg” fra ”neutral”, mens kursmålet blev sat ned til 150 kr. fra 165 kr. Aktien faldt 0,4 pct. til 176,80 kr.

FLSmidth sluttede 1,6 pct. lavere i 239,70 kr. Aktien er saedvanlig­vis følsom over for usikkerhed i den globale handel, og dertil kom torsdag, at et af verdens største mineselska­ber Rio Tinto nedjustere­de sine investerin­gsforventn­inger, påpeger Martin Munk.

Blandt sidepapire­rne kom Spar Nord med regnskab for 3. kvartal torsdag morgen. Her blev de nyligt opjustered­e forventnin­ger gentaget, og samtidig kunne den nordjyske bank praesenter­e paent stigende indtaegter på de øvre regnskabsl­injer og et staerkt voksende overskud. Spar Nord-aktien faldt 0,2 pct. til 65,40 kr.

Veloxis Pharmaceut­icals opjustered­e forventnin­gerne til 2019 og ser nu omsaetning­en lande på 75-82 mio. dollars mod tidligere ventet 69-77 mio. dollars. Veloxis-aktien steg torsdag med 6,7 pct. til 4,08 kr.

Jyske Bank var onsdagens boksebold efter et skuffende regnskab for 3. kvartal, der blandt andet bød på en nedpraecis­ering af forventnin­gerne til året. Øretaevern­e fik et lille plaster torsdag, hvor ABG Sundal Collier løftede sit kursmål for aktien til 240 kr. fra 225 kr. Jyske Bank tabte 5,4 pct. af vaerdien onsdag, og torsdag fortsatte nedturen med et dyk på 2,3 pct. til 222,70 kr.

Sydbanks regnskab onsdag var heller ikke prangende. Banken fik efterfølge­nde saenket sin anbefaling hos Nordea til ”hold” fra ”køb”. Sydbank faldt 1,4 pct. til 131,40 kr. efter et dyk på 1,6 pct. onsdag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark