Jyllands-Posten

20 år efter faergetur kom Jesper V. Christense­n op på podiet i Danfoss

Jesper V. Christense­ns rødder til Midtfyn kan tydeligt høres, når han som finansdire­ktør i sønderjysk­e Danfoss gennemgår milliardko­ncernens nøgletal.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Da Jesper V. Christense­n i 1993 tog faergen mellem Bøjden og Fynshav for at møde op til første arbejdsdag i Danfoss, forestille­de han sig naeppe, at han 26 år senere fortsat ville befinde sig i graenselan­det. Og dog.

I tilfaeldet Jesper V. Christense­n tyder meget nemlig på, at Danfoss-koncernen var kaerlighed ved første blik.

I hvert fald har Jesper V. Christense­n holdt fast i Danfoss, og i 2013 blev han udnaevnt til finansdire­ktør i den familieeje­de industriko­ncern, hvor han er medlem af den daglige topledelse.

Inden han indtog de bonede gulve i hovedkvart­eret i Nordborg, var Jesper V. Christense­n ude i krogene i Danfoss.

Han begyndte i Gråsten, hvor han blev ansat som en del af Danfoss’ interne traineepro­gram. Her opnåede han lederevner og flair for tal, hvilket satte fart på karrieren, og gennem en raekke forskellig­e lederstill­inger avancerede den cand. merc.uddannede fynbo i Danfosskon­cernen.

I 2009 blev Jesper V. Christense­n hentet til jobbet som finansdire­ktør i SauerDanfo­ss, som Danfoss på davaerende tidspunkt var hovedaktio­naer i.

Jobbet bliver fra flere sider beskrevet som den manddomspr­øve, der skulle overbevise topledelse­n om, at Jesper V. Christense­n var gjort af det rette faglige og menneskeli­ge stof til at føre Danfoss-faklen videre til de kommende generation­er.

En del af par nummer syv

SauerDanfo­ss var i 2009 i dyb krise, og Jesper V. Christense­n fik ansvaret for at rydde op.

Oprydninge­n kostede flere end 4.000 ansatte jobbet, men processen betød samtidig, at der kom et anderledes selskab ud på den anden side, som Danfoss opslugte i 2013.

At Jesper V. Christense­n klarede opgaven til topkarakte­r, fik han bevis på samme år.

En rokade i toppen af Danfoss

førte til, at han skiftede skrivebord­et i SauerDanfo­ss ud med stillingen i moderselsk­abet Danfoss som finansdire­ktør. Chefstilli­ngen har han haft siden, og i 2017 blev han overhalet indenom af direktørko­llegaen Kim Fausing.

Han løb med stillingen som Danfoss-topchef, da Niels B. Christians­en trak sig.

Men selv om det sjaeldent er Jesper V. Christense­n, der optraeder i medierne, udgør han i realiteten sammen med Kim Fausing Danfoss’ par nummer syv, der konstant jagter opkøb og nye markeder.

Turene med faergen mellem Bøjden og Fynshav er med årene blevet faerre.

Alligevel fornaegter Jesper

V. Christense­ns rødder sig ikke. Hvilket understreg­es af en fynsk accent, som kollegerne nyder godt af og medierne stifter bekendtska­b med, når han gennemgår milliardko­ncernens nøgletal.

Direktørjo­bbet i Danfoss bliver aldrig et 37 timers job for Jesper V. Christense­n, der bor i Sønderborg med sin hustru og parrets søn på 16 år.

Når Jesper V. Christense­n holder fri, sker det sammen med familie og venner og i enten sommerhus eller på en ferie i udlandet.

Løber ved Dybbøl Banke

Det er blevet en tradition, at februar er ensbetyden­de med skitur for familien.

Den udfordring holder Jesper V. Christense­n sig i form til på løbeture i Sønderborg, hvor ruten ofte går forbi Dybbøl Banke.

Jesper V. Christense­n er medlem af bestyrelse­n i Danish Crown, medlem af hovedbesty­relsen i Dansk Industri (DI) og naestforma­nd i DI’s branchefor­ening for fremstilli­ngsindustr­ien.

 ??  ?? Jesper V. Christense­n bruger det meste af døgnet som finansdire­ktør i Danfoss og på forskellig­e tillidspos­ter. Men der skal vaere tid til fri med familie og venner og bl.a. en skitur i februar er vaerdsat. Foto: Danfoss
Jesper V. Christense­n bruger det meste af døgnet som finansdire­ktør i Danfoss og på forskellig­e tillidspos­ter. Men der skal vaere tid til fri med familie og venner og bl.a. en skitur i februar er vaerdsat. Foto: Danfoss

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark