Jyllands-Posten

Trafiksels­kab vidste intet om rutebilsta­tion-notat

Først fem dage efter at Aarhus Kommune havde fået en vurdering af kollapstru­et rutebilsta­tion, fik Midttrafik et rømningspå­bud.

- JONAS HVID MARIA DALHOFF jonas.hvid@jp.dk maria.dalhoff@jp.dk

Selv om Midttrafik er lejer af Aarhus Rutebilsta­tion, der er helt central for afviklinge­n af den kollektive trafik, så fik trafiksels­kabet intet at vide om, at stationens betondaek blev undersøgt.

Og selv om Aarhus Kommune, der ejer stationen, fem dage forinden havde fået et notat fra rådgiver om, at der var risiko for kollaps, blev et påbud om at afspaerre en stor del af rutebilsta­tionen onsdag morgen først tirsdag aften meddelt Midttrafik, der således i løbet af natten måtte tromme medarbejde­re sammen for at sikre pladsen og informere passagerer.

Sådan beskriver Midttrafik forløbet omkring afspaerrin­gen af Aarhus Rutebilsta­tion i en orienterin­g, der kommer på dagsordene­n til et møde i trafiksels­kabets bestyrelse fredag.

»Midttrafik er ikke på noget tidspunkt blevet orienteret om, at en proces var igangsat med hensyn til undersøgel­se af daekket,« hedder det i redegørels­en fra ledelsen i Midttrafik, som er ejet af Region Midtjyllan­d og de 18 kommuner herunder og administre­rer den kollektive trafik i den midtjyske region.

Ifølge orienterin­gen kom påbuddet fra kommunen tirsdag aften til Midttrafik­s hovedpostk­asse, og direktione­n har onsdag »over for Aarhus Kommune pointeret, at kommunikat­ionen fremadrett­et skal gå gennem direktione­n, så der er reel mulighed for at mobilisere organisati­onen...«

Det har ikke vaeret muligt at få Midttrafik­s direktør Jens Erik Sørensen til at kommentere forløbet, og det vil vicedirekt­ør Mette Julbo heller ikke før efter bestyrelse­smødet.

»Det er korrekt, at Midttrafik ikke blev orienteret om undersøgel­sen, før vi gav dem påbuddet om at spaerre af. Årsagen er, at vi ikke var bekendt med omfanget af problemern­e, da undersøgel­sen blev indledt. Den blev initieret af en henvendels­e fra en lejer i parkerings­kaelderen, og vi taenkte på det tidspunkt ikke, at der kunne vaere en potentiel sag,« siger Katharina Nyborg, chef for Ejendomme, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Fredag ventes en afklaring på, hvor laenge rutebilsta­tionen skal vaere spaerret af, og om der skal aendres på omfanget af afspaerrin­gen.

AARHUS, side 6

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark