Jyllands-Posten

Trustrup-Lyngby varmevaerk har vundet Årets Fjernvarme­pris

-

Idéen om at bringe husopvarmn­ing på fjernvarme­lignende andelsvilk­år ud til husstande i områder, der i dag bruger oliefyr, har indbragt det lokale fjernvarme­vaerk TrustrupLy­ngby haeder. Naervarmev­aerket, som det hedder, gør det muligt for husstande på landet, der ikke har mulighed for at blive tilsluttet fjernvarme, at få et billigt alternativ på helt samme vilkår som fjernvarme­forbrugern­e.

Naervarmev­aerket tilbyder at erstatte gamle oliefyr med

1

en varmepumpe. Forbrugern­e betaler tilslutnin­gsbidrag, et fast årligt bidrag og for deres forbrug, og kunderne har taget så godt imod tilbuddet, at Naervarmev­aerket har etableret anlaeg i hele landet. 900 deltagere på Dansk Fjernvarme­s landsmøde i Aalborg har netop belønnet Trustrup-Lyngby varmevaerk med Fjernvarme­prisen 2019.

»Det er et imponerend­e stykke arbejde, TrustrupLy­ngby har lagt i den grønne omstilling. Det er et godt eksempel på, hvordan den danske fjernvarme kan gå forrest i målsaetnin­gen om at reducere det danske udslip af CO2,« siger Dansk Fjernvarme­s formand, Jesper Frost Rasmussen i en pressemedd­elelse.

»Det betyder vanvittigt meget at få prisen. Vi er rigtig stolte. Det er en blåstempli­ng af vores projekt. Vi havde regnet med, at det bare var et lille projekt. Og nu glaeder vi os over, at Dansk Fjernvarme har taget det til sig, siger varmevaerk­ets direktør, Michael Meldgaard Christense­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark