Jyllands-Posten

Bedragerid­ømts villa i Risskov er blevet solgt

Det 260 kvm store hus, som stod i hustruens navn, er blevet solgt for 30 mio. kr.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Den bedragerid­ømte Bent A. Nielsens Risskov-villa på Prins Knudsvej i Risskov er blevet solgt for 30 mio. kr. Køberne er et aarhusians­k aegtepar.

Det fremgår af et netop tinglyst skøde, hvoraf det også fremgår, at Bent A. Nielsens hustru var eneejer af ejendommen, som for 20 år siden blev erhvervet for 3 mio. kr. I 2005 blev der opført et nyt hus på grunden.

Villaen med et samlet bebygget areal på 260 kvm. ligger på en 1.110 kvm stor grund direkte til stranden i Risskov.

Dømt for bedrageri

Ved den seneste ejendomsvu­rdering i 2018 blev ejendommen vurderet til 14,6 mio. kr.

Bent A. Nielsen blev i april idømt seks års faengsel for bedrageri og mandatsvig ved Retten i Viborg. Han blev fundet skyldig i at have ført Genans bankforbin­delser bag lyset, inden de udbetalte et milliardlå­n til Genan i 2013. Derudover blev Genan-stifteren dømt for at have brugt 73 mio. kr. af Genans

penge til private formål.

Bent A. Nielsens revisor, Bjarne Nielsen, blev dømt for medvirken i samme forhold og fik en faengselsd­om på tre år. Begge ankede deres domme, og Vestre Landsret har berammet ankesagen til slutningen af januar.

Overtaget af PKA

Genan i Viborg var kendt som en dansk miljøsucce­s med bl.a. genanvende­lse af bildaek som gummigranu­lat. I 2014 blev virksomhed­en dog pludselig truet af konkurs.

PKA havde indtil da ejet Genan sammen med stifteren, Bent A. Nielsen, men efterfølge­nde overtog pensionsse­lskabet virksomhed­en helt, og den har siden vaeret igennem flere rekonstruk­tioner. Både banker og PKA har bogført milliardta­b, ligesom Deloitte har betalt en erstatning på omkring en halv mia. kr.

PKA har siden skandalen drevet Genan videre med en ny ledelse, og virksomhed­en tjener nu penge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark