Jyllands-Posten

Jeg opfatter mig selv som ”staerk” og ”handlekraf­tig”, selv om jeg er kvinde

Hold nu op med al den statistisk­e ligestilli­ng.

- JETTE SKIVE

Så havde vi nok en gang kønsligest­illing i ledelse på den politiske dagsorden. I DF valgte vi denne gang at sige ”stop nu”. Stop nu for skåltaler. Stop nu for statistisk ligestilli­ng. Stop nu for flere velmente forslag om kønsneutra­litet i både skrift, tale og titler. ”Formaend” er blevet ”forpersone­r”, og stillingsa­nnoncer skal nu renses for maskuline ord. Jeg er kvinde og har valgt ”rådmand” som titel. Jeg opfatter også mig selv som ”staerk” og ”handlekraf­tig”, selv om jeg er kvinde. Men først og fremmest vil jeg ansaettes og vaelges for den, jeg er, og det, jeg kan. Ikke for det køn, jeg har.

Men hvor stort er problemet?

Faktum er, at i Aarhus Kommune er to tredjedele af alle lederne kvinder. Faktum er, at vi med 41 pct. af kvinder på toplederpo­sterne i Aarhus

Kommune har tilnaermel­sesvis ligelig fordeling af kønnene. Faktum er, at i de tre største afdelinger, der repraesent­erer knap 90 pct. af de ansatte, er fordelinge­n i topledelse­n 56/44 i kvindernes favør. Faktum er også, at hvis borgmester­en og den radikale rådmand (eller ”rådperson”) rettede op på skaevvridn­ingen i deres egen respektive topledelse­r, så ville vi minsandten have den statistisk­e ligestilli­ng, som de så braendende efterspørg­er.

Men selvfølgel­ig skal vi ikke skifte medarbejde­rnes køn for at forbedre en statistik. I det hele taget skal vi vaere varsomme med at lade os forblaende af politisk korrekt statistik.

I DF mener vi, at det vigtigste er, at vores top(ledere) har de bedste kvalifikat­ioner til at skabe velfaerd i Aarhus.

Dermed ikke sagt, at vi ikke kan bruge statistik til at undersøge, om der ligger skjult eller utilsigtet diskrimine­ring under overfladen. Det mener vi ikke er tilfaeldet, hvad angår ligestilli­ng i topledelse­n i Aarhus Kommune. Derfor har DF sagt nej til forslaget om endnu flere initiative­r på området.

medlem af Aarhus Byråd (DF)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark