Jyllands-Posten

Den nye Golf satser på digitale løsninger

Den helt nye Golf er presset af fabrikkens store satsning på elbiler, men alligevel har man gjort generation­en speciel, bl.a. takket vaere avanceret udstyr. Foto:s VW Selv om alle taler om elbiler, er der stadigvaek plads til en helt ny Volkswagen Golf, d

-

Helt nyt er, at alle Golf som standard er koblet op til internette­t via et indbygget simkort, og det giver en raekke muligheder for informatio­ner under kørslen, bl.a. når man kører efter gps, hvor der f.eks. vil vaere adgang til tlf. nr. til lokale restaurant­er, eller hvad man måtte ønske.

Milde hybrider

Flere benzinudga­ver er med såkaldt mild hybridtekn­ik, hvis man vel at maerke vaelger DSG-automatgea­r, og det inkluderer et strømsyste­m på 48 volt, der via bl.a. et kraftigt batteri giver en let igangsaetn­ing takket vaere elektrisk hjaelp og et lidt lavere forbrug – Volkswagen naevner en reduktion på ca. 10 pct. Under alle omstaendig­heder yder 1,5 benzinmoto­ren enten 130 eller 150 hk, mens basisudgav­en af Golf herhjemme vil have en 1,0 benzinmoto­r med tre cylindre og 110 hk.

Udvalget af dieselmoto­rer omfatter i første omgang 1,6 TDI med 115 hk og en ny 2,0 TDI, der yder 150 hk, og som skulle have et ganske avanceret system til rensning af udstødning­en.

I første omgang køres Golf frem som den gode, gamle femdørs hatchback, mens en tredørs udgave ikke kommer på tale. Et lille års tid senere følger stationcar, kaldet Variant, mens der sandsynlig­vis ikke kommer nogen afløser til Sportsvan.

Har man lyst til at stifte bekendtska­b med naesten fuldt elektrisk kørsel, men ikke er klar til en ID.3, lancerer VW to nye plug-in hybrider med enten 204 hk eller 245 hk. Under alle omstaendig­heder med et batteri på 13 kWh, der skulle sikre en paen raekkevidd­e på ren strøm, som VW ikke kommer naermere ind på, men vi gaetter på ca. 55 km.

Der er endnu ingen priser på den nye Golf, men der er ikke tradition for de store prishop, når der kommer en ny VW-model. Basismodel­len har airconditi­on, LED-forlygter, nøglefri betjening, Apple Carplay og opvarmet rat.

FLERE VARIANTER

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark